Zonnepark De Groene Weuste actief; laatste panelen vorige week geplaatst

Algemeen

WIERDEN – Het einde van de bouw van zonnepark De Groene Weuste in Wierden komt in zicht. De afgelopen week zijn de laatste panelen in de rekken geschoven en dat ging gepaard met vreugdekreten van de Sowecomensen.

Zij hebben een grote klus volbracht en verdienen een compliment voor deze prestatie. Meer dan dertienduizend panelen hebben ze de afgelopen weken uitgepakt en gemonteerd. Rij voor rij worden de panelen nu aangesloten op het elektriciteitsnet. Met name de Wierdense installateur Paauwe is hier druk mee. Daarvoor moeten eerst de optimizers worden aangesloten en aardingen worden aangebracht. Hiervoor hebben zich nog vier vrijwilligers (gepensioneerde monteurs) gemeld. De komende weken worden nog alle draden opgebonden onder de tafels. Daarnaast moet nog worden gewacht tot de vorst uit de grond is om nog wat afrondende werkzaamheden te verrichten. Het werk is tot nu toe met veel plezier volbracht. Bijna dagelijks trakteerde iemand tijdens de lunch op braadworst, hamburgers of vissticks en ook ondernemers droegen een steentje bij met lekkernijen.
Het park is vanaf 1 maart in ieder geval volledig in bedrijf. Vanaf dat moment wordt er voor geleverde betaald en ontvangt de stichting de SDE-subsidie uit Den Haag. De officiële opleveringsinspectie is 15 maart.