Zonovergoten Koningsfeesten in Wierden, Enter en Hoge Hexel

Algemeen

WIERDEN/ENTER/HOGE HEXEL – In heel de gemeente Wierden is vorig week vrijdag, 27 april, op feestelijke wijze de verjaardag van de Koning van Nederland gevierd. In de kern Wierden waren de straten in het centrum al vroeg gevuld voor de kinderrommelmarkt, waarna op het Binnenhof allerhande activiteiten voor de jeugd losbarstten.

In Enter opende de herauten op hun paarden de festiviteiten, waarna er onder meer de traditionele optocht werd gehouden, diverse activiteiten voor de jeugd en in de middag Koningspop.
In Hoge Hexel werd na het ontbijt voor alle inwoners door sportievelingen deelgenomen aan de Oranjeloop. Bij de één mijl werden Jan Vinkers (Wierden) en Laura Boers (Vriezenveen) eerste. Bij de twee mijl kregen Luc Kappert (Markelo) en Estée Scheers (Nijverdal) goud. Op de vijf mijl wisten Mike Lemmen (Hoge Hexel) en Aje Niks (Westerhaar) de beste tijd neer te zetten. De overige aanwezigen genoten onder meer van een roofvogelshow, die later ook in de kern Wierden werd gehouden.
Zowel in Enter als in Wierden waren er meerdere dagen festiviteiten. In Enter puilde het dorpsplein uit tijdens de muzikale Kingsnight en in Wierden evenzo tijdens de Koningsnacht op het Binnenhof. Daarnaast konden liefhebbers op zaterdag deelnemen aan een groot darttoernooi en zorgen die avond Paul Rabbering en Stef Ekkel nog voor een feestje. Op zondag zijn de Oranjefestiviteiten in Wierden met een oecumenische viering afgesloten, waarbij de opbrengst van de collecte aan Stichting Bowie is geschonken.

Algemeen

Pastoor Aan de Stegge (VII)

Boeiend zijn de verhalen over de mensen uit Enter. Deze serie gaat over het verzetswerk van pastoor Jan aan de Stegge. Hij woonde en werkte in Toulouse in Frankrijk.
Lees verder
Algemeen

Moppies voor hospice De Reggestroom

steun voor kinderen in moeilijke tijden
Lees verder
Algemeen

Wiezer, van binn’n en van buut’n

De Wierdense coach en therapeut Herman Veltmaat vertelt eens per maand in 'Wiezer, van binn’n en van buut’n' over hoe mensen weer op eigen kracht verder kunnen gaan.
Lees verder