Schoolpleinen in gemeente Wierden moeten walhalla worden voor bijen

Natuur & Milieu

WIERDEN/ENTER – Basisscholen en BSO’s uit de gemeente Wierden kunnen zich opgeven voor de 'Bloemen voor Bijen'-actie van Natuur en Milieu Overijssel. Deelnemers ontvangen dan biologisch bloemenzaad én een bijenhotel.

Ook al zijn veel mensen bang voor bijen, het zijn eigenlijk hele belangrijke dieren. Ze zorgen niet alleen voor honing, maar bestuiven ook onze landbouwgewassen. Dankzij de bijen kunnen wij bijvoorbeeld aardbeien en appels eten. Maar de bijen hebben het moeilijk, omdat er steeds minder voedsel voor hen te vinden is. De oorzaak hiervan is onder andere een tekort aan wilde planten met bloemen waar bijen nectar en stuifmeel kunnen verzamelen. In de landbouw zien we monoculturen en in de steden worden tuinen betegeld. Om de bijen een handje te helpen, kunnen basisscholen en BSO’s uit de gemeente Wierden meedoen met de Bloemen voor bijen actie van Natuur en Milieu Overijssel.
Hoe leuk is het als er straks allemaal bloeiende bloemen op jouw schoolplein bloeien? Meld je klas dan snel aan voor de Bloemen voor bijen actie van Natuur en Milieu Overijssel. Je ontvangt een bijenhotel en een zak biologisch bloemenzaad die je samen met je leerlingen in het voorjaar kunt zaaien. En dan is het alleen nog maar wachten tot ze opkomen. Naast het bloemenzaad en het bijenhotel krijg je er ook een leuke lesbrief bij, zodat je in de klas aandacht kunt besteden aan bijen.
Aanmelden kan tot maandag 12 maart via NME@natuurenmilieuoverijssel.nl. De Bloemen voor bijen actie wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente Wierden. Door een bijdrage van gemeente Wierden kunnen basisscholen en BSO’s het hele jaar door kosteloos educatief materiaal aanvragen op de thema’s natuur, duurzaamheid, energie, grondstoffen, voedsel en water.