Voorbereiding realisatie beleeftuin bij Theresiahof Bornerbroek in volle gang

Natuur & Milieu

BORNERBROEK – Achter de schermen wordt druk gewerkt aan de realisatie van de Bornerbroekse beleeftuin. Verschillende subsidies zijn inmiddels toegekend, er wordt druk vrijwilligers geworven en het definitieve ontwerp van de tuin is zo goed als af. Uitstekend nieuws voor de beleeftuin die in maart 2018 in de tuin van het plaatselijke verzorgingstehuis Theresiahof wordt gerealiseerd.

Een beleeftuin is een plek waar prachtige bloemen en planten groeien, verhoogde tuinierbakken aanwezig zijn voor de ouderen met groene vingers, waterbanen voor de allerjongsten, een dierenverblijf en voldoende bankjes om te genieten van de nieuwe tuin.

Naast subsidies van onder meer de gemeente Almelo en de provincie Overijssel is vorig weekend ook een financiële bijdrage ontvangen van 'Kern met Pit'. Dit werd bekend gemaakt tijdens de Kern met Pit bijeenkomst te Luttenberg. Dit project stimuleert inwoners van een buurt die een idee hebben om hun gezamenlijke woonomgeving te verbeteren. Uit 29 Overijsselse inzendingen behoort de beleeftuin van Bornerbroek tot de beste vijftien inzendingen en krijgt zodoende steun in de vorm van financiën, kennis en netwerk vanuit Kern met Pit.

Op 10 maart staat de eerste vrijwilligersdag gepland. Van 9.00 uur tot 14.30 uur gaan vrijwilligers uit Bornerbroek aan de slag om de eerste stappen richting een beleeftuin te zetten. Zin om een paar uurtjes te komen schoffelen, snoeien of lakken? Voeg je dan bij de groeiende groep vrijwilligers door je op te geven bij Jan Bartels via bartusveld@gmail.com.