BC Flits 1 moet wennen, maar wel in stijgende lijn

Sport & Vrijetijd

Joeri Pots en Marlous Lubbers.

WIERDEN – Het eerste team van BC Flits moest het zaterdagavond in Heilo opnemen tegen een stevige tegenstander. Het team moet dit seizoen knokken voor de punten om zich te kunnen handhaven in de tweede divisie landelijk. Dat de spelers moeten wennen aan het hogere niveau blijkt uit het 7-1 verlies van vorige week.
Ook in Heilo begonnen de dubbels voor BC Flits niet goed. Zowel Richard Draaijer met Joeri Pots als Marlous Lubbers met Birgit Rotman maakten in de eerste set kans, maar verloren deze net met 21-19. Hoewel de Wierdenaren in de rally's goed meekwamen, verloren beide koppels ook de tweede set met 21-15 en 21-16. Mark Geerlink trof in zijn herenenkel een sterke tegenstander en had weinig in te brengen. Birgit verloor de eerste set in haar singel nipt met 21-19 en ook in set twee kon ze het tij niet keren. Doordat Marlous haar singel in drie sets verloor stonden de flitsers met 5-0 achter. Gelukkig kon Richard in zijn enkel voor het eerste winstpunt zorgen door in drie sets te winnen.
In de gemengddubbels probeerden Mark met Birgit en Marlous met Joeri dit resultaat een goed vervolg te geven. Mark en Birgit verloren de eerste set, wonnen vervolgens de tweede en trokken in de derde set aan het kortste eind. Joeri en Marlous wisten op het juiste moment hun niveau hoog te houden en wel in drie sets te winnen. Met een 6-2 verlies werden er twee winstpunten meegenomen uit Heilo. Voorlopig nog niet voldoende, maar de flitsers laten wel groei in hun spel zien.