Benauwde zege voor thuisclub: SVZW wint met 2-0 van DOS'37

Sport & Vrijetijd

WIERDEN - Op een stralende zaterdagmiddag , 21 april, werd de derby gespeeld tussen SVZW en de gasten van DOS’37 uit Vriezenveen. De leiding was in handen van scheidsrechter Lips. Op papier was dit een ontmoeting die gemakkelijk gewonnen zou moeten worden, maar in de praktijk pakte dit toch weer heel anders uit.

De gasten zaten vanaf het begin strak op de bal, wonnen de duels en toch was de eerste corner voor de thuisclub in de achtste minuut, een doelpunt leverde het niet op. DOS liet SVZW niet in het spel komen en de doelpunten bleven uit, overigens aan beide zijden. Tot de 24e minuut toen SVZW eindelijk een goede aanval opzette, Yessin Maskoul de voorzet gaf op Maarten Jansen die knap voor zijn tegenspeler kwam en subliem de 1-0 binnen tikte.
DOS gaf zich niet zo maar gewonnen, getuige de gevaarlijke actie van Stef van der Velden in de 28e minuut wiens schot maar nipt over de lat verdween. Vervolgens een curieus moment drie minuten later toen – wie anders – Maarten Jansen wel heel dichtbij de 2-0 was, tot twee keer toe zelfs: lat en doelman voorkwamen de treffer en daar had DOS alle mazzel van de wereld. Vlak voor rust ontsnapten de gasten aan de 2-0 want de kopbal van Yessin Maskoul werd van de lijn gehaald en werd daarmee de ruststand op een nipte 1-0 bepaald.
Twee ongewijzigde teams verschenen na de thee op het veld en het eerste wapenfeit kwam van de voet van Yessin Maskoul, die zijn inzet naast zag gaan. In de 54e minuut was de gelijkmaker bijna een feit, het bleef een spannende pot! Eerste wissel aan SVZW zijde in de 56e minuut, toen SVZW trainer Philip Agteres de niet in de wedstrijd zittende Ferdi ter Avest verving door Nigel Michels. Billen knijpen in de 63e minuut bij de voorzet van Stef van der Velden die tot ieders schrik op de lat belandde en dus bijna de gelijkmaker betekende. Twee minuten later aan de andere kant was John Lubbers dichtbij een treffer en even daarna werd doelpuntmaker Maarten Jansen onder de douche gezet, voor hem in de plaats kwam Burak Basut, we zullen het maar op een tactische wissel houden. Namens DOS’37 ontving Jochem Oude Booijink de gele kaart van de scheids en stelde het publiek vast dat het niveau in de tweede helft beduidend lager was.
In de 74e minuut besloot DOS trainer Jochem de Weerdt tot een dubbele wissel, hij wilde in het laatste kwartier alsnog minimaal de gelijkmaker forceren. Meteen daarop pech voor SVZW en Yessin Maskoul want de linker spits tikte de bal op de paal en bleef dus die krappe voorsprong van 1-0 op het scorebord staan. In de 78e minuut ook geel voor Nick Wennink en SVZW moest steeds verder terug, ook na de laatste wissel bij DOS (Stijn Kuiper eraf voor reus Dennis Boshoeve). In die bloedstollende slotfase zag Tim Pothast zijn schot over het Vriezenveense doel verdwijnen en was het dan toch Yessin Maskoul die kans zag te scoren in de negentigste minuut en daarmee de bevrijdende 2-0 als eindstand bepaalde. Een moeizame zege dus, maar wel de drie punten in de pocket en de zevende overwinning op rij en daarmee blijft SVZW gelijke tred houden met concurrent Flevo Boys, dat thuis met 7-0 uithaalde tegen DZC’68 en nu dus terug koploper is op doelsaldo.