Blauw Zwart verliest; degradatie uit derde klasse steeds dichterbij

Sport & Vrijetijd

WIERDEN – De korfballers van Blauw Zwart hadden zaterdag 21 april een belangrijke wedstrijd op het programma staan. De Wierdenaren moesten het opnemen tegen Rivalen uit Doesburg. De uit-wedstrijd werd verloren door de Wierdenaren, doordat er in de tweede helft onder de maat gepresteerd werd. Inmiddels heeft de jonge ploeg grote stappen gemaakt, maar dat was helaas opnieuw niet genoeg om van een ervaren ploeg als Rivalen te winnen.

De formatie van Blauw Zwart begon met goede moed aan de wedstrijd, maar kwam moeilijk tot scoren. Dit kwam voornamelijk omdat Rivalen achter ging verdedigen, om zo het snelle tempo eruit te halen. Dat was moeilijk op te lossen waardoor er niet veel gescoord werd. Wel waren de ploegen in de eerste helft gelijk aan elkaar.
Doordat Rivalen het tempo uit het spel haalde en Blauw Zwart goed verdedigde, zijn er in de eerste helft nauwelijks doelpunten gevallen, met een ruststand van 4-6 tot gevolg. Wierden keek dus tegen een achterstand aan. Dit kleine verschil was nog recht te zetten in de tweede helft, maar dan moest het team wel vol aan de bak. In de tweede helft liep het alleen niet zo als gehoopt. Trainer Marco Groothuis heeft, door ervarende spelers in te brengen, nog alles aan gedaan om de overwinning binnen te slepen, maar dit heeft alleen niet uitgepakt als gehoopt. De wedstrijd werd alsnog verloren met 8-14. De punten gaan naar Rivalen en Blauw Zwart staat nog steeds met nul punten onderaan.
Door het puntenverlies lijkt degradatie in zicht te zijn. Met nog vier wedstrijden te gaan blijft de ploeg knokken om in de derde klasse te kunnen blijven. Zaterdag 28 april zal de ploeg opnieuw met opgeheven hoofd voor de punten strijden, dan thuis tegen ’t Overschotje uit Lochem.