Dames volleybalvereniging Holyoke nog in de race om kampioenschap

Sport & Vrijetijd

ENTER/REKKEN – Het damesteam van Holyoke uit Enter speelde zaterdag 7 april uit in Rekken tegen de nummer vijf: Revoc. Thuis werd met 3-1 gewonnen. Concurrent Cupido, die vrijdag 6 april speelde tegen Havoc (nummer drie) won met 4-0. Dat betekende dat de dames uit Enter met 4-0 zouden moeten winnen om in de race te blijven voor het kampioenschap.

De eerste set speelde het team uit Enter sterk. De pass lag goed bij spelverdeelster Chantal Jannink en zij wist daardoor goed haar speelsters aan te spelen. Snel stond een grote voorsprong op het scorebord. De eerste set werd gewonnen met 16-25.
Het goede spel werd doorgezet in de tweede set. Else Voortman scoorde veel op de diagonaalpositie. Revoc had geen antwoord op deze harde aanvallen en de Enterse dames liepen al snel uit. De tweede set werd weer overtuigend gewonnen, 17-25.
Spelverdeelster Iris Mulderij opende de derde set met een sterke service. Al snel stond Holyoke op een voorsprong. De dames uit Enter speelde overtuigend. De derde set werd dan ook gewonnen met 14-25.
Om weer gelijk te komen met concurrent Cupido moest de vierde set ook gewonnen worden. De dames uit Enter waren hier zich goed bewust van. In het begin van de vierde set leek de concentratie weg te zijn bij Holyoke. Het ging steeds gelijk op en er werden veel persoonlijke fouten aan Enterse kant gemaakt. De dames uit Enter trokken aan het langste eind en wisten de laatste set binnen te slepen met 22-25. Een belangrijke 4-0 overwinning voor de dames uit Enter.
Zaterdag 14 april speelt Holyoke om 17.00 uur in sporthal de Zomp tegen Grol DS1 (de nummer zeven op de lijst). In deze fase van de competitie zijn alle punten van grote waarde, maar de strijd om het kampioenschap tussen Holyoke en Cupido zal pas worden beslist in de laatste onderlinge wedstrijd op 20 april in Hengevelde!