Dames WVC laten drie punten liggen in strijd tegen Rosstars

Sport & Vrijetijd

WIERDEN – De dames van WVC uit Wierden hebben de afgelopen weekend tegen Rosstars gespeeld en dat is altijd spannend en lastig. Dit jaar heeft WVC de uitwedstrijd met wisselvallig volleybal weten te winnen met 3-2. Voor WVC staat er niets meer op het spel, maar voor Rosstars des te meer, namelijk de p/d-plek om te strijden voor een plek in de eerste divisie.

Om 13.34 uur klonk het eerste fluitsignaal met Marlon Voortman, Marlijne ter Avest, Kira Schorn, Lisette Ottenschot, Daisy van Rosmalen, Leonie van den Noort en Willeke Bon binnen de lijnen. Rosstars liet aan het begin van de set direct zien dat ze waren gekomen om te winnen. Met servedruk liep de Rossumse ploeg direct uit naar 4-1, maar trainer Frank van den Noort wilde vuur zien. WVC trok al snel de stand gelijk naar 5-5. Vanaf dat moment was het stuivertje wisselen. Op 17-15 liet WVC zien dat ze Rosstars niet zomaar puntjes cadeau zou geven. Lisette Ottenschot sloeg op een eenmansblok de bal snoeihard binnen de lijnen. Rosstars bracht een dubbele wissel om zo drie aanvalsters aan het net te houden. Ze wisten hiermee op 21-20 de voorsprong terug te pakken. Op 24-24 werd er aan Rossumse kant weer terug gewisseld. Met een fout aan Wierdense kant en een tactische prikbal van de uitploeg haalde Rosstars de eerste set binnen met 24-26.
De tweede set werd er door beide teams met dezelfde opstelling gestart. Volley startte de set direct feller en scherper. Er werd een voorsprong opgebouwd van zes punten en met overtuiging en goed volleybal wisten de Wierdense dames uit te lopen naar 18-9. Op 20-12 kwam Daphne Honigh voor Willeke Bon in het veld en ook Rosstars wisselden en brachten een nieuwe spelverdeelster en diagonaal in. Dit leverde echter niet het gewenste resultaat en Wierden won met 25-14.
In de derde set bleef aan Rossumse kant de spelverdeelster en diagonaal staan. Bij WVC Volley kwam Fleur Klein Schaars voor Marlon Voortman in het veld. Wederom kwamen de Wierdense dames snel uit de startblokken en zetten de stand op 8-3. Met snel en afwisselend spel wisten ze Rosstars gedurende de set voor te blijven. Op 20-13 kwam Daphne Honigh voor Willeke Bon in het veld. Aan het einde van de set gaf Volley een aantal punten cadeau aan Rosstars, maar wist de set met 25-19 te winnen.
In de vierde set bleef Daphne Honigh in het veld. De rest van de opstelling bleef ongewijzigd. In de beginfase van de wedstrijd had WVC Volley het moeilijker en wist Rosstars bij te blijven. Op 12-15 in het voordeel van Rosstars nam Frank van den Noort een time-out. Beide teams maakten weinig fouten en het was dan ook een mooie wedstrijd om te zien. Volley kwam uiteindelijk op 20-20 gelijk, maar Rosstars wist iedere bal van de grond te halen en zette de stand op 20-22 in hun voordeel. Wierden gaf zich niet zomaar gewonnen en trok de stand weer gelijk naar 22-22. Reden voor Rosstars om een time-out te nemen. Dit pakte goed uit, want ze wisten de set met 25-22 te winnen.
In de vijfde set startte Marlon Voortman in plaats van Fleur Klein Schaars. Op 2-1 wist Marlijne ter Avest het eerste blok aan Wierdense kant te maken. Het bleef dicht bij elkaar. Op 7-8 kwam Willeke Bon op de plaats van Leonie van den Noort. Rosstars trok vervolgens door tot 7-10. Reden voor trainer Frank van den Noort om een time-out te nemen. Dit pakte goed uit. Op 13-13 wist Marlijne ter Avest de bal op de grond te krijgen en kwam er een matchpoint. Daphne Honigh werd met een publiekswissel het veld uit gehaald. Zij had deze dag haar laatste thuiswedstrijd gespeeld, want ze stop een jaar met volleybal om zicht te richten op studie en stage. Eline Vunderink kwam voor Daphne in het veld. Rosstars vocht voor wat ze waard waren en lieten met hard werken zien dat ze die p/d-plek wilden binnenslepen. Met 17-19 wisten ze de vijfde set te pakken en mocht Rosstars drie belangrijke punten bijschrijven. Volgende week wordt dus beslist wie er p/d mag spelen, aangezien Rosstars en Wevo nu gelijk staan. WVC speelt de komend weekend om 16.00 de laatste wedstrijd van dit seizoen in Barneveld. Fotograaf: Femke ter Harmsel-Boone.