Dames WVC Volley kampioen en stomen door naar Eerste Divisie

Sport & Vrijetijd

WIERDEN – WVC Volley is zaterdag 31 maart tegen Apollo 8 dames 2 kampioen geworden en heeft voor de vijfde keer in zes jaar de kampioensschaal in ontvangst mogen nemen! Op naar de Eerste Divisie.

Het zat vol in Wierden, helemaal vol. Met een VIP-tribune, disc jockey, attracties buiten voor de kinderen en een super verloting was niets aan het toeval overgelaten om er een Super Champions Saturday van te maken. Ondanks dat het scorend niet al te best wilde vlotten, op een paar snelle midaanvallen met rake klappen van Marlijne ter Avest na, lukte het de thuisploeg toch om op een 8-4 voorsprong te komen, Apollo 8 dames 2 (verder Apollo II) gaf de nodige punten weg, alsof ze de cadeautjes al aan het uitreiken waren voor een nog te leveren prestatie. Dat veranderde toen Channah Hilhorst de gasten naar 12-11 serveerde, waarop een wel heel slordige Apollo II fase, opnieuw vier cadeautjes voor WVC op rij, de stand naar 16-12 tilde. Trainer coach Thijs Prins haalde de ploeg naar de kant, Frank van den Noort maakte bij WVC gebruik van het moment om de dames met winnende instructies terug het veld in te sturen.
Thijs Prins kreeg zijn punt voor de coach, foutserve WVC, waarop Esmee Knuif een ace serveerde. Twee snelle punten voor de 16-14 stand. WVC had het antwoord klaar (19-14) en liep uit naar 23-16. Ruth Jansen en Lisette Ottenschot scoorden. WVC kon nog niet doordrukken, kon de set nog niet in het slot gooien, ging een paar in de fout en Mirel Goselink maakte de 23-19, waarop Frank van den Noort zijn team weer naar de zijlijn haalde. Met succes, een buitenaanval van Lisette Ottenschot en een ace van haar maakten 25-19 en 1-0. WVC lag op koers voor de titel, nog drie sets te gaan. Met een veertien om twaalf eigen score en een zeven om elf foutenlast werd de eerste set afgesloten.
Wat in de tweede set opviel was de lage foutenlast bij WVC en de hoge bij Apollo II. In cijfers vier om tien, het verschil van zes punten stond aan het eind ook in de setstand op het scorebord, namelijk 25-19. De conclusie van vijftien om vijftien eigen punten is dan een hele logische.
Apollo II begon overweldigend in de derde set na de 2-5 tussenstand hadden ze bij 4-9 alle punten nog zelf gemaakt en er nog maar ééntje weggegeven. Mirel Goselink schoot met scherp Lotte Wissink serveerde aces en WVC kon er maar incidenteel een puntje tegenover zetten. Dat veranderde toen Apollo II de ene na de andere slordigheid overkwam. Na 4-9 scoorden ze tot aan 9-11 vijf keer voor WVC en dat bleven ze nog even doen tot aan 14-13, in de serve serie van Marlon Voortman. De leiding in de set wisselde een paar keer (14-15, 17-15, 17-18, 19-18) totdat een netfout de 19-19) op het scorebord zette en Lotte Wissink aan de opslag kwam. Opslagen waarop de WVC passlijn het antwoord schuldig moest blijven, onder andere drie aces verder stond het 19-23. Lisette Ottenschot maakte de 20-23 en hield de hoop op een clean sheet in leven. Channah Hilhorst en Mirel Goselink bezorgden met hun rake klappen vanaf de buitenkant Apollo II de 20-25 setwinst en WVC een behoorlijke domper.
Weg kans op de titel via een 4-0 winst. Nog een set te gaan, mogelijke verdere schade nu beperken! In de derde set waren ook de cijfers duidelijk in het voordeel van Apollo II. Met een elf om twintig eigen score en een vijf om negen foutenlast. In deze set kwam Apollo II tot zeven aces. Vanaf de eerste opslag in de vierde set liet WVC er geen misverstand over bestaan dat zij deze set wilden winnen. Gedreven liepen ze uit naar 8-2 en ze sloegen keihard terug toen Apollo II probeerde verloren terrein goed te maken (na 8-5 werd het 13-7). Lisette Ottenschot was scorend prima bezig. Toen bij 19-9 het verschil tien punten was twijfelde niemand meer aan de 3-1 zege voor WVC, alleen Apollo II had zich daar nog niet bij neergelegd. Ze sprokkelden de puntjes een voor één (kan ook niet anders) bij elkaar en kwamen met een serie opslagen van Minke Vos eerst op 19-14 en daarna toen Lindy Jonker nog een paar keer raak sloeg vanaf de midpositie op 22-19. Op de side out ging het naar 24-21, het bevrijdende laatste punt werd door Eline Vunderink tegen de vloer geslagen.
Met een 16 om 15 eigen score en een 6 om 9 foutenlast was WVC ook in deze set de beter scorende ploeg. Ja en 3-1 betekende dat de kurken (nog) niet knalden na de wedstrijd. Er moest gewacht worden op de afloop van het duel tussen Boemerang en Wevo, dat om 18.00 uur in Eibergen begon. Gelukkig duurde het wachten maar twee sets en kon de ploeg toen alsnog de titel vieren. Met twee keer 25-17 nam Boemerang een 2-0 voorsprong op Wevo, en daarmee was het kampioenschap van WVC alsnog een feit. Fotograaf: Jan van den Noort.