Damesteam volleybalvereniging Holyoke stoomt door en pakt alweer vier punten

Sport & Vrijetijd

ENTER/HENGELO – Het eerste damesteam van volleybalvereniging Holyoke uit Enter speelde vorige week woensdagavond, 7 februari, tegen D.V.O. Dames 1 uit Hengelo (Gelderland). Dit team stond bij aanvang van de wedstrijd op de zesde plaats. Thuis werd er met 4-0 gewonnen, dus dit wilden de Enterse dames graag herhalen.

De eerste set begon slordig aan Enterse kant. Er werden veel onnodige fouten gemaakt, waardoor D.V.O. een kleine voorsprong kon pakken. Deze konden ze lang vast houden, maar Holyoke werd op tijd wakker geschud en kreeg meer grip op het spel. Met een goede eindsprint won Holyoke de eerste set met 22-25.
De tweede set begon Holyoke sterk. Er werd snel een voorsprong gepakt door een aantal harde aanvallen van Lotte Voortman. Deze voorsprong werd punt voor punt verder uitgebreid. D.V.O. kwam nog een aantal punten terug, maar wist deze set geen enkel moment in de problemen te komen. Er werd dan ook overtuigend gewonnen met 18-25.
Het goede spel van de tweede set kreeg geen vervolg in de derde. Tot 10-10 ging het gelijk op, maar daarna werden aan de kant van Holyoke veel onnodige fouten gemaakt. De dames speelden meer tegen zichzelf dan tegen D.V.O.. Holyoke kwam niet meer in het spel en verloor deze set met 25-15.
De dames uit Enter wilden de derde set snel vergeten. Ze waren erop gebrand om de wedstrijd in vier sets af te sluiten. De laatste set leek een kopie van de tweede set: opnieuw werd snel een voorsprong gepakt. Maaike Wolves en Marije ten Brinke wisten op de midpositie een aantal mooie ballen te scoren en zo was de voorsprong al snel uitgebouwd tot tien punten. De set werd dan ook simpel uitgespeeld. Met een eindstand van 12-25 ging de vierde set naar Holyoke en werden er vier punten meegenomen naar Enter.
Holyoke staat momenteel op een eerste plaats met 61 punten uit zestien wedstrijden. Concurrent Cupido uit Hengevelde volgt met 49 punten uit dertien wedstrijden. De komende weken heeft Holyoke rust, maar komt Cupido wel in actie. Eind februari hebben beide teams evenveel wedstrijden gespeeld en kan er vooruit gekeken worden naar de laatste zes wedstrijden. Holyoke speelt de eerstvolgende wedstrijd om zaterdag 10 maart om 17.00 uur in Sporthal de Zomp in Enter tegen Tornado Geesteren Dames 3.