Damesvolleybalteam Holyoke verzekerd van promotieklasse

Sport & Vrijetijd

ENTER/HENGEVELDE – Een volle dubbeldekker en flink wat auto's vertrokken vrijdagavond 20 april vanuit Enter richting Hengevelde om daar het damesteam van volleybalvereniging Holyoke uitte steunen bij het binnenhalen van het kampioenschap. Aangezien Holyoke DS1 de wedstrijd begon met drie punten voorsprong op de directe concurrent, zouden zij aan één set genoeg hebben om het kampioenschap veilig te stellen.

Met veel tromgeroffel en opzwepende muziek begon de eerste set. Toen kwam duidelijk naar voren dat de dames van Holyoke erg gespannen waren. Er werden onnodige fouten gemaakt, waardoor ze geen voorsprong konden pakken. Het ging hierdoor steeds gelijk op en na een zenuwslopend eind werd de set gewonnen door Cupido met 28-26.
Holyoke baalde ontzettend dat zij niet meteen het eerste setje wisten te winnen en daarmee het kampioenschap veilig konden stellen, maar het publiek ging nog meer achter Holyoke staan en dit pakte goed uit voor de dames. In het midden van de tweede set kon Holyoke een voorsprong pakken en dit werd ook niet meer uit handen gegeven. Het was duidelijk: Holyoke DS1 is de kampioen! Het dak ging eraf in Hengevelde.
De overige sets waren slechts nog een formaliteit want Enter had de buit al binnen. Deze laatste twee sets werden dan ook gewonnen door de nummer twee, Cupido DS1.
Bij terugkomst in Enter werd het feest nog uitbundig voortgezet in het stamcafé en tevens ook sponsor, De Zomp. Met het kampioenschap promoveren de dames van Holyoke naar de promotieklasse.