Doelpuntenregen voor SVZW tegen DZC'68: 5-1

Sport & Vrijetijd

WIERDEN – Voor SVZW stond Paaszaterdag 31 maart de wedstrijd tegen DZC’68 op het programma. Uit de verstrekte opstelling bleek dat Mike Brinks in het doel stond. De opgelopen blessure van Jens Veldwachter, in de wedstrijd tegen SDV Barneveld, bleek dusdanig ernstig dat hij niet kon mee doen.

Onder aangename weersomstandigheden floot scheidsrechter Olde Klieverink om 14.30 uur voor aanvang van de wedstrijd.
Beide teams begonnen goed aan de wedstrijd. Toch neemt SVZW het heft al snel in handen neemt en dat resulteert in kansen. In de 21e minuut is het raak. Na een SVZW corner is het Maarten Jansen die de bal goed terug legt op Tim Pothast. Met een bekeken schot laat hij de doelman kansloos. Na deze goal speelt SVZW een tijdje met tien man wegens een langere blessure behandeling van Karlo Borghuis. In 29e minuut is er een grote kans voor DZC’68 spits Fatih Ilkhan, maar het is Lars Kamperman Leferink die door goed in te grijpen deze kans weet te verijdelen. In de rest van de eerste helft bleef SVZW de sterkere van de twee, en kreeg ook nog een paar goede kansen. Uiteindelijk komt SVZW op een 2-0 voorsprong door John Lubbers, die raakt schiet na een corner. In de 45e minuut is er nog een kans voor DCZ’68. Thomas Kleinlugtebelt kwam één op één te staan met doelman Mike Brinks die de sterkste bleek in deze situatie.
Twee onveranderde teams begonnen aan de tweede helft. De meest supporters waren nog op weg naar hun plekje of er stond al 2-1 op het scorebord. Het schoot van Meron Zehaye werd dusdanig van richting veranderd dat de bal onhoudbaar in het SVZW doel verdween. Dat was wel even schikken in het SVZW kamp. Maar in de vijftigste minuut ontfutselde Yessin Maskoul de bal aan DZC verdediger. Hij kreeg daar de kans om zo door te lopen richting het vijandelijke doel. En die kans op de 3-1 liet hij zich niet ontnemen.
SVZW ging meteen door. Een paar minuten later. Een schot van Deniz Shabaz kwam via de lat weer terug in het veld. De bal viel precies voor de voeten van Maarten Jansen, die daar dankbaar van profiteerde door de 4-1 te scoren. Eigenlijk was de wedstrijd toen gespeeld. In de 57e minuut de eerste wissel aan SVZW kant. Bas Woesthuis nam de plaats in van Karlo Borghuis. Even later de tweede SVZW-wissel. Deniz AShabaz raakte geblesseerd na een duel. Hij werd vervangen door Ferdi ter Avest. Nog geen minuut later een goed pass op deze speler en met zijn eerste balcontact laat hij de 5-1 aantekenen.
Hierna nog wat wissels aan beide zijden: Bij DZC’68 werden Meron Zehaye en Ruger Ebbers vervangen door Fabian Mensah en Corné de Waard. Bij SVZW kwam Nigel Michels voor Tom Hegeman. Van de tegenstander heeft SVZW niets meer te vrezen. Lukt het nog om er een goal bij te maken? Bas Woesthuis, Maarten Jansen en Yessin Maskoul krijgen ook nog wel kansen, maar scoren lukt niet meer. DCZ’68 verving in de tachtigste minuut nog Jesse Wortelboer voor Jeremy Spits. Na negentig minuten floot de scheidsrechter voor het einde van deze wedstrijd. Hij kon deze middag de kaarten op zak houden.
Iedereen bij SVZW is blij met deze overwinning, en die vreugde werd nog groter toen bekend werd dat Flevo Boys thuis niet verder kwam dan 1-1 tegen DOS’37. Dus goede zaken van SVZW op de ranglijst en in de derde periode. Fotograaf: Henk Steen.