Drie kampioenen in najaarscompetitie en Jong-oud toernooi Beukersweide

Sport & Vrijetijd

WIERDEN – Bij tennisvereniging Beukersweide in Wierden wordt er steeds meer in competitie verband gespeeld. Zowel de voorjaars- als de najaarscompetitie kent voor de volwassenen steeds meer deelnemende teams.

In de najaarscompetitie, die wordt gespeeld op verschillende avonden en dagen in de maanden september en oktober, is Beukersweide uitgekomen met elf teams. Een mooie mix van dames, heren en gemengde teams heeft een totaal van 72 wedstrijden gespeeld verdeeld over zeven speeldagen. Met name de vrijdagavond is heel populair in deze competitie. Dit zorgde er voor dat er op een vrijdagavond zelfs vijf teams tegelijkertijd moesten spelen. Dat er goed gespeeld is, blijkt wel uit het aantal teams dat zich kampioen mag noemen. Dit jaar wisten drie teams kampioen te worden in hun klasse: Gemengd 1 (17+) in de tweede klasse, Heren 1 (35+) in de eerst klasse en Heren 3 (35+) in de derde klasse.
Begin april start de voorjaarscompetitie. Er kan competitie gespeeld worden op de dinsdagochtend, donderdagochtend, woensdagavond, vrijdagavond, zaterdag en zondag. Daarnaast wordt op de donderdagavond en zondagmiddag de 8&9-competitie aangeboden waarin beginnende tennissers het op eigen niveau tegen elkaar op kunnen nemen. Op deze laagdrempelige manier kan iedereen kennismaken met het spelen van competitie. Op www.beukersweide.nl is vanaf half november meer informatie te vinden.
Naast competitie worden er door het jaar heen verschillende soorten toernooien gehouden met elke keer een andere invalshoek. Op zondag 4 november is het jong-oud toernooi gespeeld. Een dubbel toernooi voor vaders en moeders met kinderen maar ook opa’s en oma’s met kleinkinderen. Een speler van het koppel moet lid zijn van WTC Beukerweide. Hij/zij mag spelen met een ander lid van de club of kan iemand uitnodigen die geen lid is. Dit jaar deden er weer veel koppels mee. Op de zondag waren van 10.00 uur tot 13.00 uur de banen bezet door vele varianten van jong en oud.