Eerste 0.5 Grolsch Curling Kampioenschap in Rectum

Sport & Vrijetijd

RECTUM – De weergoden waren de organisatie (Enter Vooruit 4) op zaterdag 3 maart goed gezind, want onder prima omstandigheden werden die dag in Rectum de eerste 0.5 Grolsch Curling Kampioenschappen gehouden.

Nadat ijsmeester Jan Middeljans (senior) groen licht had gegeven, maakte zich negen teams op voor de eerste curling kampioenschappen in deze regio.
De sfeer was goed en de wedstrijden werden op een goed geprepareerde ijsbaan met veel passie afgewerkt. Er waren zelfs bonussen te verdienen door zo dicht mogelijk bij het logo, dat in het ijs verwerkt was, te eindigen. De mannen van '6.1' waren hierin de beste en schreven de eerste curling titel op hun naam. Team '6.2' werd tweede en 'Druppel aan de neus' werd derde. Zelfs de 'curlingladies' stonden hun mannetje. De winnaars werden vereerd met een rit op de arrenslee over de curlingbaan, dit alles onder luid applaus van de vele toeschouwers. Iedereen vond het een geweldig initiatief en het is dan ook zeker voor herhaling vatbaar. In de wandelgangen werd er al gepraat over een groot opgezet curling kampioenschap op de Lee voor beide voetbalverenigingen, mocht het ooit weer zo hard vriezen.