Eerste winst voor heren van basketbalvereniging SVZW

Sport & Vrijetijd

WIERDEN – Het eerste van basketbalvereniging SVZW uit Wierden ging op vrijdag 23 november op bezoek bij rivaal Valley Bucketeers in Nijverdal. Beide teams hadden nog geen enkele wedstrijd gewonnen dit seizoen, dus daar moest deze avond verandering in komen. SVZW startte goed.

De wedstrijd ging gelijk op, maar Wierden had meteen al een kleine voorsprong. De stand bij rust was 28 - 37. In het derde kwart kwam SVZW in de problemen met veel fouten en Valley Buck zag een kans om terug te komen. In het vierde kwart brachten de mannen uit Nijverdal de stand dichterbij naar 46 - 52. SVZW merkte dat het momentum aan de kant van de Valley Bucketeers lag, dus besloten ze een tandje lager te gaan spelen om fouten te besparen en minuten van de klok te halen. Dit pakte goed uit voor de uitploeg, want uit de lange aanvallen werden mooie punten gescoord. De voorsprong werd iets uitgebreid en na het laatste fluitsignaal stond het 51 - 65. De eerste overwinning van SVZW Heren 1 is hiermee een feit!

Heren 2 mocht ongeveer gelijktijdig naar Hengelo voor de wedstrijd tegen Twente Buzzards 3. Voorafgaand aan de wedstrijd was de sfeer gespannen, vorig jaar was er namelijk nipt verloren van deze tegenstander. Direct vanaf het eerste kwart zat SVZW lekker in de wedstrijd en werd een kleine voorsprong gepakt. In de laatste seconde van het kwart sloot SVZW af met een fantastische score vanaf de middellijn. Twente Buzzards kon ondanks de hun lengte het verschil niet maken in het verdere verloop van de wedstrijd. De verdediging stond sterk en Twente Buzzards werd gedwongen tot schoten van afstand. In het laatste kwart kwam bij SVZW meer rust in het spel en werd door snelle passes de voorsprong verder uitgebreid. De eindstand werd hierdoor bepaald op 40-67 in het voordeel van SVZW Heren 2.

Op zaterdagavond werd de wedstrijd tussen SVZW U16 en Amical U16 gespeeld in de sporthal in Wierden. Vanaf het eerste fluitsignaal ging de wedstrijd in scores gelijk op. Het spel was over en weer af en toe wat rommelig en de bal wist het net maar moeilijk te bereiken. SVZW wist door een aantal mooie drives naar binnen een aantal keer te scoren. Halverwege de wedstrijd was de stand nog 22-24 in het voordeel van Amical. De jongens van Amical waren fysiek net iets sterker en wisten in het vierde kwart het verschil te maken, waardoor de wedstrijd voor SVZW helaas werd afgesloten met een 41-47 nederlaag.

SVZW Dames 1 ontving, als laatst spelend team van het weekend, dames 2 van de Uitsmijters uit Almelo. Beide teams wisten de basket te vinden in de eerste helft en de score bleef hierdoor uitermate dicht bij elkaar. De ruststand noteerde 22-26 in het voordeel van de gasten. De wedstrijd beloofde een spannende voortzetting te krijgen, maar niets bleek minder waar. De scores wilden niet vallen bij de Wierdense dames, in tegenstelling tot de dames uit Almelo, wie makkelijk tot scoren kwamen en hierdoor de wedstrijd al vroeg in het derde kwart beslisten. Uitsmijters pakte de winst met 34-63.