Effectiever Staphorst wint met drie doelpunten dik van SVZW

Sport & Vrijetijd

WIERDEN – Het sterke Staphorst stond zaterdag 1 december op de grasmat van SVZW. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Maurice Paarhuis.
In de zevevnde minuut scoorde de thuisploeg de 1-0, maar deze goal van Yessin Maskoul werd wegens buitenspel afgekeurd.

Het spel ging redelijk gelijk op in die beginfase, hoewel de Staphorsters meer het verzorgde voetbal speelden in tegenstelling tot de Wierdenaren, waar onnauwkeurigheid nogal eens voorkwam. In de zestiende minuut was het bijna raak na balverlies van de thuisploeg in de verdediging, goalie Jens Veldwachter greep goed in. Aan de andere kant mocht Sten Knol een vrije trap nemen van waaruit John Lubbers naast kopte en na een half uur spelen profiteerde Nigel Michels niet van de pass van Yessin Maskoul.

De eerste gele kaart was voor Karlo Borghuis namens de Zwaluwen en in de 35e minuut scoorde Staphorst via het hoofd van Pim de Jonge de 0-1. Die speler was in de veertigste minuut dichtbij een tweede treffer, nadat Ferdi ter Avest slim teruglegde. Uit de tegenaanval ging het schot van Karlo Borghuis maar net naast en was de kopbal van Deniz Sahbaz na de prima voorzet van Frank Smit een fractie te hoog gemikt, dit had de gelijkmaker moeten zijn zo vlak voor rust. Het bleef bij die 0-1 achterstand na een redelijk gelijk opgaande eerste helft.

Het tweede bedrijf was vijf minuten oud toen Martijn Brakke na een mooie aanval via Mike Reuvers de 0-2 aantekende. Dat bleek een harde tik voor de gastheren, want gaandeweg die tweede helft voetbalde SVZW steeds slordiger en moest SVZW trainer Philip Agteres de geblesseerde Nigel Michels in de 53e minuut vervangen door Matthijs Witten. In de zestigste minuut ontsnapte John Lubbers aan geel en vlak daarop de tweede wissel bij de thuisploeg: Sten Knol eraf, Robin de Jong erin.
Een kleine opleving in de 67e minuut, maar uiteindelijk kreeg Frank Smit de bal niet in het Staphorster doel. SVZW moest aanvallen en dus werd John Lubbers naar de kant gehaald ten faveure van Maarten Jansen in de zeventigste minuut. Vlak daarop scoorde Ferdi ter Avest bijna de 0-3, dat ging maar net goed en ontving collega Marion Luchtenberg geel. De eerste wissel bij het rustig uitspelende Staphorst vond plaats in de 74e minuut, toen trainer Dennis van Toor doelpuntenmaker Pim de Jonge eraf haalde voor good old Rob Mijnheer. Vervolgens werd het duel definitief beslist via een droog schot van opnieuw Martijn Brakke en was de 0-3 een feit.

SVZW probeerde het nog wel, aan werklust lag het niet en het ontbrak de ploeg ook aan een beetje geluk, SVZW verkeert in de hoek waar de klappen vallen. Staphorst scoorde in de 83e minuut nog bijna de 0-4 en mikte Martijn Brakke recht in de handen van Jens Veldwachter. En met nog twee late wissels aan de kant van Staphorst kwam er een eind aan deze wedstrijd, waarin SVZW in de eerste helft redelijk meekwam maar in de tweede helft de meerdere in Staphorst moest erkennen.