'Elke Stap Telt' voor inwoners van Aadorp en Bornerbroek

Sport & Vrijetijd

AADORP/BORNERBROEK – De kleine kernen van Almelo – Aadorp en Bornerbroek – zijn met het gloednieuwe wandelprogramma 'Elke Stap Telt' een bijzonder sportaanbod rijker. Bij het wandelprogramma van twaalf weken staat gezelligheid en het opbouwen van de conditie centraal.

Deelnemers kunnen kiezen voor Aadorp of Bornerbroek als start- en finishlocatie van de wandelingen. ASV’57, ATV De Molenhoek, SV Ledo, de Avond4daagse Aadorp, Recreatieve Routes Bornerbroek, Fysio Almelo en Sportbedrijf Almelo hebben de handen ineen geslagen en willen met 'Elke Stap Telt' de mensen uit de dorpen laten bewegen.
Er zijn startniveaus, van beginner tot meer geoefende wandelaar. Elke deelnemer krijgt een wandelschema op maat en kan met een stappenteller de vorderingen precies bijhouden. Dankzij de verschillende startniveaus, verschillende wandelgroepen met verschillende afstanden en snelheden is het programma geschikt voor iedereen. Voorafgaand en na afloop van alle gezamenlijke wandelingen is er uiteraard de tijd voor een heerlijk kopje koffie of thee. Bovendien komt er met regelmaat een inspirerende spreker langs om de deelnemers te enthousiasmeren voor wandelgerelateerde onderwerpen.
De plaatselijke sportverenigingen ASV’57, ATV De Molenhoek en SV Ledo vormen de huiskamers voor de wandelingen. Deze verenigingen willen zich graag op maatschappelijk vlak inzetten en zien met Elke Stap Telt een mooie manier om mensen uit Aadorp en Bornerbroek te laten bewegen.
In de kantine van ASV'57 te Aadorp wordt op 12 februari om 19.00 uur een informatieavond
gehouden. De gezamenlijke wandelingen zijn vervolgens op de maandagen van 12.15 uur tot 13.45 uur en op de woensdagen van 9.30 uur tot 11.30 uur. De eerste wandeling is op 25 februari. In Het Brookshoes te Bornerbroek is op 28 februari vanaf 19.30 uur een informatie-avond. De gezamenlijke wandelingen zijn hier op maandagen van 19.00 uur tot 20.00 uur en op woensdagen van 19.00 uur tot 20.00 uur. De eerste wandeling is 6 maart.