Enter Vooruit goed op weg naar zinderend slot

Sport & Vrijetijd

Henri Knol scoort de eerste van zijn vier treffers. Fotograaf: Henk Pluimers.

ENTER – Het schuttersgilde in de tweede klasse H van het district Oost, kwam afgelopen zaterdag nog eens rigoureus uit haar pijp gekropen. Het aanvallende deel der troepen gaf er in de voorlaatste ronde van de huidige voetbaljaargang nog eens deftig een flinke lel op. Maar liefst 42 keer (in slechts zeven duels) werd op diverse velden de trekker genadeloos overgehaald. Bij Enter Vooruit, thuis tegen Blauw Wit ’66, deed men vrolijk mee in de optocht: 6-1.
Binnen het kwartier verkwanselde het trio Henri Knol, Wout Velten en Ron Smit grote kansen. Ook aan de overzijde kreeg Blauw Wit, misschien wel de beste kans van de eerste helft, maar Gijs Klein Nagelvoort pegelde een mogelijkheid om van te rillen naar de Filistijnen. De Holtenaren, met een dreigende gang richting derde klasse voor de deur, speelden sowieso in de eerste drie kwartier verkwikkend en positief voetbal. Bij Enter Vooruit was het veelal te slordig in de combinatie, kwam men weliswaar ettelijke keren dreigen voor de Holtense kooi, maar zag daar de jonge doelwachter Maurits Beldman naar grote hoogten groeien. Pal voor rust kon echter de feestmuziek worden ingezet. Sietse Velten trok een streep naar naamgenoot Wout en via tussenstation Ron Smit kopte Henri Knol de thuisclub naar de 1-0 ruststand.
Na de rust raasde er in tien minuten tijd een tornado over De Werf. Blauw Wit was niet meer in staat de poort hermetisch dicht te metselen en toen een ieder zijn of haar normale ademhaling had teruggevonden, stond er ineens 5-0 op het scorebord. Wout Velten, Jesse Pultrum en tweemaal Henri Knol fungeerden als scherprechter. Dergelijk voetbalvermaak kruipt zelfs de meest rustige zielen onder de leden, dus de Enterse goegemeente schoof nog eens verwachtingsvol een half metertje naar voren.
De manschappen van coach Alex Hengeveld bleven onvervaard zoeken naar hun doelpunt en die verdiende treffer kwam ook in de boeken. Edwin Bolink werd door Wim Oosthoek in de mangel genomen binnen het beruchte kader en de uitstekend leidende scheidsrechter Lars Meijer legde het speeltuig op elf meter voor de neus van keeper Robert Velten. Aanvoerder Bolink zette zichzelf achter het kanon en stuurde Velten met een droge schuiver naar het verkeerde hoekje: 5-1.
Bij Enter Vooruit speelde onderhand het beslissende uitduel over een week in Hulsen als slotstuk, in de geesten van een ieder. Niks menselijks is een voetballer vreemd. Af en toe wilden de Enterse lieden ietwat teveel laten zien dat men uit bronsgroen eikenhout gesneden is (al ís men dat dus niet), want het eindeloos combineren werd verheven boven de drang naar meer doelpunten. Het halve dozijn werd tenslotte toch nog volgemaakt met de vierde treffer van Henri Knol, die schijnbaar over deze planeet wandelt met als voornaamste missie, het maken van doelpunten.
Een goeie prelude derhalve voor de epiloog van het seizoen, het laatste zware hoofdstuk tegen het niet misselijke Hulzense Boys. Prettige bijkomstigheid kwam er zaterdag na afloop uit Dalfsen, waar de equipe van A.S.C. ’62 (volgend seizoen broodheer van E.V.-coach Björn Hodes) opponent Den Ham twee punten had ontfutseld. De Hammenaren, óók bezig aan een ijzersterk voetbaljaar, zijn de nog enig overgebleven concurrent voor de titelstrijd in 2H. Het zal aanstaand weekeinde nog een heftige zaterdag worden, maar stilaan kan zwart en wit toch in elk geval het beste pak al eens uit de mottenballen halen.