Flits wint eerste competitiewedstrijd in tweede divisie van Groningse Amor

Sport & Vrijetijd

WIERDEN – Voor het eerste team van badmintonclub Flits uit Wierden stond vrijdagavond 2 november een zware pot te wachten. De nummer twee, Amor uit Groningen, kwam op bezoek. Op papier zouden dit zware wedstrijden moeten worden, gezien het feit dat Flits onderaan staat.

Er werd begonnen met de dubbels. Waar de heren Richard Draaijer en Joeri Pots in twee sets verloren van een sterk koppel, wisten de dames Birgit Rotman en Marlous Lubbers er een derde set uit te halen. Deze werd gewonnen en het eerste punt was binnen. Mark Geerlink begon vervolgens aan zijn single tegen een erg sterke speler, maar Mark speelde erg goed en wist te winnen in twee sets. Een kleine voorsprong dus voor Flits. Richard en Birgit speelden beiden ook erg sterk en wisten hun partij ook te winnen. Helaas was de tegenstandster van Marlous een maatje te groot en daardoor werd de tussenstand na de singles 4-2.
Met nog twee mixen te gaan heeft het eerste team van Flits al een gelijkspel binnengehaald. Maar hier waren ze uiteraard niet tevreden mee. Birgit en Mark speelden een erg spannende partij en wisten deze in een spannende verlenging in de derde set te winnen. Helaas verloren Marlous en Joeri hun mix, waardoor de eindstand 5-3 werd in het voordeel van Flits.