Gouden fluit voor scheidsrechter Ans Mekenkamp uit Bornerbroek

Sport & Vrijetijd

BORNERBROEK – Op de velden van de RKSV Bornerbroek is in het weekend van 9 en 10 juni het 57e Handbaltoernooi gehouden. Een bijzondere editie deze keer, want op zondag rond 14.00 uur werd het toernooi kort onderbroken in verband met de huldiging van Ans Mekenkamp. Ans is al veertig jaar scheidsrechter bij handbal. Ans wist niets van deze huldiging, want ook tijdens dit toernooi stond ze gewoon als scheidsrechter in het veld. Haar familie en vrienden waren wel op de hoogte gesteld. Velen kwamen haar feliciteren.

Ans is al veertig jaar scheidsrechter. In 1978 behaalde ze haar certificaat om te mogen fluiten, volgde de cursus toentertijd bij de voetbalscheidsrechtersvereniging in Almelo. Eerst floot ze alleen bij de jongste jeugd van de vereniging. Ze vond het leuk en had er ook talent voor. Al snel volgde ze een vervolgcursus en werd verenigingsscheidsrechter. Dat houdt in dat je ook de oudere jeugd en de senioren mag fluiten. Ook dit ging Ans goed af en ze maakte de stap naar bondsscheidsrechter bij het NHV (Nederlands Handbal Verbond).
De Bornerbroekse arbiter staat bekend als een correcte scheidsrechter. Ze is neutraal, duidelijk en consequent. Door deze kwaliteiten verlopen de wedstrijden rustig en zijn de teams respectvol naar elkaar toe. Sinds tien jaar fluit ze in koppel, onder het motto: twee zien er altijd meer dan één! En het is minstens
zo gezellig om met z’n tweeën af te reizen naar een wedstrijd, die immers door het hele land gespeeld worden.
Ans draagt de handbalsport een warm hart toe. Ze is iemand waar een vereniging op kan bouwen, immers, ze is niet voor niets al veertig jaar scheidsrechter! En die taak is tegenwoordig niet altijd gemakkelijk. Van het NHV mocht Ans de ‘Gouden Fluit’ ontvangen voor haar jarenlange inzet en namens de vereniging kreeg ze een oorkonde en prachtige bloemen.