Heren WVC Volley pakken thuis winst tegen Fellini Vips

Sport & Vrijetijd

WIERDEN – Voor het herenteam van WVC Volley stond vrijdag 28 september de eerste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma. Met een bijna volledige selectie (alleen Wiljen Veldhuis ontbrak) mocht het team om 21.15 uur het veld op. Tegenstander was Fellini Vips H1 uit Enschede. Beide teams hadden er al een wedstrijd opzitten, maar waar WVC Volley H1 met 3-1 ten onder was gegaan, reisde Fellini af met een 4-0 winst op zak.

De eerste set kende een grillig verloop van beide kanten. WVC Volley H1 begon sterk aan de wedstrijd. De libero van Fellini werd direct onder behoorlijke servicedruk gezet, de kansen die dat bood werden ook goed afgemaakt en er stond snel een 6-1 voorsprong op het bord. Daarna brak bij WVC een erg slordige fase aan. WVC miste scorend vermogen, Fellini rook zijn kans en een ruime achterstand stond op het bord: via 7-11 naar 12-18. Het spel bleef grillig, maar de koppies gingen omhoog, kansen werden gepakt en beetje bij beetje kroop WVC richting de tegenstander: 24-24. Een spannende ontknoping volgde, waarbij het kwartje helaas voor WVC de verkeerde kant op viel: 25-27 verlies.
De spirit was goed en dit betaalde zich in de tweede set dan ook uit. De passing (voor het spelletje van WVC erg belangrijk) kwam meer en meer onder controle (Hans Gelten, Ruben de Koeijer, onder leiding van Rik Buijse), waardoor spelverdeler Peter Oosterhuis ook beter de altijd dreigende midaanvallers Daniel Brouwer en Jarek Sobczynski kon bedienen. Betere verdeling van de set-ups zorgde ook op de buitenkant en diagonaal voor scorend vermogen, waardoor zich eigenlijk een behoorlijk gebalanceerd werkend team ontwikkelde. Maar ook Fellini bleef erg goed draaien, mede leunend op de sterk aanvallende diagonaal speler. Een wederom spannende set was het gevolg, alleen dit keer waren de rollen omgedraaid: 27-25 winst.
In de derde set kantelde de wedstrijd in het voordeel van WVC. De ontwikkeling in de tweede set zette ook in de derde set door waardoor een degelijk spelend WVC, mede door nieuwe inpulsen van invaller Arnold Hilberink, het iniatief behield en de druk volledig bij Fellini neerlegde. De libero van Fellini stond onder te hoge servicedruk, werd uit de pass gehouden en dat leverde weer meer kansen op. Midaanval bij Fellini kwam er niet of nauwelijks meer uit en teveel werd verwacht van de diagonaal: 25-19 winst
In de vierde set begon Fellini met een andere basis en werd er ook meer gespeeld vanuit 'we hebben niets te verliezen' mentaliteit. Dit zorgde voor wat verstoring in het verzorgde spel van WVC en een kleine achterstand van 6-9. Oppeppende woorden van de kant (coach Arjan Heuver en libero Remco Hendriksen) zorgde voor nieuwe focus en scherpte en snel was daar weer een kleine voorsprong: 13-11. WVC rook bloed wilde ook zeker geen 5de set weggeven en bouwde de voorsprong resoluut uit tot winst: 25-18
Een verdiende, goed bevochten 3-1 overwinning voor de mannen van WVC Volley H1.