Holyoke doet goede zaken in race om het kampioenschap

Sport & Vrijetijd

ENTER – Op het moment dat Holyoke Dames 1 op zaterdag 24 maart de Zomp binnen liepen voor de wedstrijd tegen BVC dames 1, was het team er zich van bewust dat het een hele belangrijke wedstrijd ging worden. De komende wedstrijden moeten de dames van Holyoke alles op alles zetten om op 20 april de kampioenswedstrijd te spelen tegen Cupido dames 1.

De dames van Holyoke begonnen vol goede moed aan de eerste set. BVC uit Barchem opende de set met een sterke opslag. Het achterveld van Holyoke wist de verdediging niet op te pakken. Na een aantal ballen werd Holyoke wakker en wisten zij de pass bij de spelverdeelster te brengen. Holyoke speelde hun eigen spelletje, waardoor alle drie de aanvalsposities optimaal gebruikt konden worden. Het spel van BVC werd daardoor ontregelt. Holyoke won de set dan ook met een stand van 25-21.
In de tweede set liep Holyoke direct uit naar een voorsprong van 6-0 dankzij de serviceserie van Chantal Jannink. De combinaties over de midden werden mooi opgepakt, de blokkering van BVC had hier dan ook geen antwoord op. De voorsprong werd vergroot naar een stand van 10-1. De gehele set speelde Holyoke stabiel, er werden nauwelijks fouten gemaakt. Holyoke won de set dan ook ruim met 25-10.
De derde werd wederom weer dik gewonnen. Holyoke bouwde al snel een voorsprong op door een sterke service van Eline Oosterveen. De tegenstanders hadden geen antwoord op ons spelletje. De ene na de andere bal werd binnen geharkt en afgeblokt. Dit resulteerde dan ook in een eindstand 25-11.
De vierde set begon met een rommelig spel aan de kant van Holyoke. De focus werd wat minder waardoor de dames van BVC hun kans pakten. Toch bleven de Enterse dames de gehele set op voorsprong dankzij een stabiele pass en het slim uitspelen van aanvalsballen. Holyoke won de laatste set met 25-20. Een belangrijke overwinning voor Holyoke Dames 1.