Jeugd badmintonclub Flits succesvol op eerste toernooi

Sport & Vrijetijd

Sebastiaan Li, in het rode shirt, tussen de Flits-formatie waarop Meike van Goor helaas ontbreekt.

WIERDEN/RAALTE – Nadat eerder in deze krant al aandacht was besteed aan de eerste competitie-ervaringen van de jongste jeugd van de Wierdense badmintonvereniging BC Flits lijkt het grootste deel van ditzelfde team nu ook de smaak van het spelen van toernooien te pakken te hebben gekregen.
Afgelopen zaterdag, 14 april, reisden Jasmijn Sloot, Meike van Goor, Luca Lensen, Thijmen Derksen, Joost Leemkuil, Florian Koers en Phillip Beinhoff af naar Raalte om daar deel te nemen aan het Kwiek Jeugdtoernooi. Voor de meesten was dit de allereerste deelname aan een toernooi.
Van de 28 partijen die de Flits-jeugd gedurende de dag heeft moeten spelen zijn er acht in een drie-setter geëindigd. Dat zijn doorgaans spannende wedstrijden. Daarnaast zijn dertien van deze 28 partijen in winst omgezet. Tevens hebben Florian en het duo Jasmijn/Meike aan het eind van de dag beslag gelegd op een knappe tweede plaats en wisten Luca met gelegenheidspartner Brent en ook Thijmen een eerste plaats te halen. Al met al resultaten die niemand van tevoren had durven voorspellen en die natuurlijk enorm bijdragen aan het vergroten van het enthousiasme.
Na afloop van dit toernooi in de gloednieuwe sporthal Tijenraan is door de organisatie aan de Nederlandse topspelers Mark Geerlink en Sebastiaan Li gevraagd om een demonstratie te verzorgen. Alle spelers, maar ook het voltallige publiek was muisstil en ongelofelijk onder de indruk van wat deze heren met een shuttle allemaal kunnen. De snelheden van zowel shuttles als spelers in het veld zijn soms door het menselijke oog nauwelijks nog bij te houden.