Jeugd Beukersweide steeds succesvoller in competities

Sport & Vrijetijd

WIERDEN – Bij tennisvereniging Beukersweide in Wierden wordt steeds meer in competitieverband gespeeld. Zowel de voorjaars- als de najaarcompetitie kent voor de volwassenen steeds meer deelnemende teams, maar ook de jeugd maakt ruim gebruik van de mogelijkheid om in competitieverband te spelen. Dit betekent dat het tennispark goed bezet is; niet alleen voor de competitie, maar ook voor trainingen en oefenpartijen.

In september en oktober hebben de jeugdleden van WTC Beukersweide meegedaan aan de Tenniskids World Tour competitie. De World Tour is de competitie voor tenniskids tot en met elf jaar. Kinderen kunnen spelen in de World Tour Rood (tot en met negen jaar) of in de World Tour Oranje (acht tot en met elf jaar). De World Tour bestaat uit twaalf speelmomenten, verdeeld over meerdere maanden in het jaar. Hierdoor komen de kinderen bijna het hele jaar door in aanraking met tennis.
Met twee teams in de Oranje World Tour hebben de tenniskids van Beukersweide het op vijf zondagen opgenomen tegen teams van omliggende tennisverenigingen. Op zondag 9 en 16 september was WTC Beukersweide hostvereniging, waarbij op de laatste zondag het jongensteam – misschien wel door het thuisvoordeel – zelfs het hoogste puntenaantal van de dag wist te verzamelen. Een hele mooie prestatie van de jeugdleden van de Wierdenze vereniging. Het plezier zorgt er uiteindelijk ook voor dat kinderen meer gaan tennissen. “Dit zien we ook tijdens de Tenniskids competitie. Het spelen van wedstrijdjes is een goede manier om kinderen te laten zien hoe leuk tennis is, ook als teamsport. In het voorjaar is er weer een World Tour waarin Beukersweide weer met verschillende teams uit zal komen”, aldus een woordvoerder van de vereniging.

Tenniskids is hét KNLTB tennisprogramma voor kinderen tot en met twaalf jaar. Beukersweide maakt dankbaar gebruik van dit programma. Met speciale ballen, rackets, banen en oefeningen leert zelfs de jongste jeugd de sport razendsnel te spelen. Kinderen worden direct in een team met leeftijdsgenootjes geplaatst. Zo maken ze snel nieuwe vriendjes en werken ze samen naar duidelijke doelen toe. Dat is niet alleen goed voor de fysieke, maar ook voor de sociale vaardigheden. Plezier en samenspel; daar draait het om bij Tenniskids.

Beukersweide biedt de mogelijkheid aan haar jeugdleden om ook hun vriendjes en vriendinnetjes kennis te laten maken met tennis. Ook al zijn ze geen lid. Ze mogen namelijk een aantal keren komen tennissen om het te proberen en te ervaren hoe leuk tennissen is.