Jonge Wierdense karateka Jinthe Hengstman wint wederom goud

Sport & Vrijetijd

WIERDEN – Karateka Jinthe Hengstman uit Wierden heeft afgelopen zaterdag, 21 april, bij de Smaal Cup in Apeldoorn een puike prestatie geleverd in de leeftijdscategorie tot twaalf jaar kata (schijngevecht).

In een grote poule met flink wat nationale toppers bleef het Wierdense talent tot het eind ongeslagen en heeft ze alle wedstrijden met 3-0 gewonnen. In de finale versloeg ze haar ook haar opponent met de maximale score 3-0. En stond daarmee op het hoogste deel van het podium.
Ook clubgenoot Kirsten van Hutten behaalde een eerste plaats in de categorie dames 35+. In de voorronden wist ze haar tegenstanders met veel overtuiging te verslaan met twee keer over 3-0. De finale was spannend, met een krachtig en goed uitgevoerde kata empi, waar gelet wordt op onder andere kracht, focus, balans en techniek, was toch net iets sterker dan haar rivale Catja Janssen. Ze won met 2-1. En daarmee een gouden medaille.
Ook de de andere dames van Muga Mushin Ryu uit Enschee deden van zich spreken. Elisabeth Damhuis, Lune Nagel en Fern Eenkhoorn eindigden allen in de top tien. De vele trainingen bij de club en landelijke centrale trainingen beginnen duidelijk resultaat op te leveren. In de totale medaillespiegel werd Muga Mushin Ryu zesde van de 29 deelnemende clubs. Een knap resultaat.