Korfballers Blauw Zwart laten punten bij ECKA Arnhem liggen

Sport & Vrijetijd

WIERDEN/ARNHEM – Het korfbalteam van Blauw Zwart speelde voor twee weken terug de uitwedstrijd in Hengelo, deze werd verloren met ruime cijfers. Het was echter wel duidelijk dat het team van Marco Groothuis gegroeid was, in vergelijking met het begin van het veldseizoen vorig jaar.

Voor deze wedstrijd stond een reisje langs de Rijn op het programma. ECKA uit Arnhem staat op een keurige derde plaats in de poule, terwijl Blauw Zwart onderaan punten probeert te verzamelen om degradatie te voorkomen. De ploeg uit Wierden kwam goed uit de startblokken en stond met een 0-2 voorsprong in het zonnetje van Arnhem. Vervolgens wist ECKA het verschil weer tot nul doelpunten te brengen door twee keer achter elkaar te scoren. Blauw Zwart speelde in de begin fase verzorgende aanvallen en wist het verdedigend dicht te houden. Dat resulteerde in een 2-4 voorsprong.

ECKA kreeg door dat het aan de bak moest om deze wedstrijd nog te winnen van een getergd Blauw Zwart. Bij rust stond het dan ook 9-7 in het voordeel van de thuisploeg. In de rust werd de tactiek voor de tweede helft besproken, wat vooral uitkwam is dat we minder op de scheidsrechter moesten focussen. Maar meer op ons eigen spel. De scheidsrechter floot niet partijdig, maar nam een aantal keren zacht gezegd vreemde beslissingen wat de wedstrijd beïnvloedde.
De tweede helft stond haaks op de eerste helft van beide ploegen. ECKA kreeg volledige grip op de wedstrijd en bouwde de voorsprong uit tot een score van 15-9. De ploeg uit Wierden bleef, ondanks de achterstand, strijden voor de doelpunten. Met een eindstand van 21-13 zochten beide teams de kleedkamers op.

Zaterdag 21 april speelt Blauw Zwart een belangrijke wedstrijd in strijd om degradatie. Rivalen uit Doesburg komen dan op bezoek. Alleen winst is genoeg om aansluiting te vinden met de middenmoot. De wedstrijd begint om 15.30 uur op Sportpark ‘t Lageveld in Wierden.