Loopgroep Wierden: 'Start to Run' cursus voor hardloop-liefhebbers

Sport & Vrijetijd

WIERDEN – De Loopgroep Wierden biedt ook dit jaar weer de 'Start to Run'-cursus aan van de Atletiekunie. Omdat hardlopen je helpt gezond en fit te worden én te blijven, de overtollige kilo’s wegneemt en omdat je het overal, wanneer en met wie jij wilt kunt doen is dit weer een kans om gezonder te gaan leven.

De wind door je haar, de frisse lucht, de grond onder je voeten en het gevoel van vrijheid. Dit beleef je allemaal als je mee gaat lopen met zeven weken durende cursus 'Start to Run'. Zaterdag 17 februari is de eerste dag van deze cursus bij activiteitencentrum De Boshoeve aan de Oude Zwolseweg in Hoge Hexel. De eerste zeven weken wordt het officiële programma van de Atletiekunie gevolgd; deze staan dus geheel in het teken van de absolute beginners!

Heb je altijd al met hardlopen willen beginnen en is het er nooit van gekomen? Of heb je het ooit gedaan en is het lang geleden? Dan is dit je kans. In zeven weken tijd word je begeleid van het absolute nulpunt naar vijfentwintig minuten achter elkaar hardlopen. In de zevende week is er een testloop over drie kilometer: 'Start to the Finish' en de ervaring leert dat iedere deelnemer, die het programma volgt, in staat is die afstand te volbrengen. Je staat er absoluut niet alleen voor en krijgt training en coaching van ervaren trainers. Loopgroep Wierden biedt je bovendien elke week een gratis extra training: dus twee voor de prijs van één. Deelname kost 49,50 euro.

Als je hardlopen dan nog steeds leuk vindt, kun je doorgaan met nog eens twaalf weken, met als mogelijke afsluiter een vijf kilometer wedstrijd in hartje Wierden: de Wiezoloop die dit jaar op 16 juni zal worden verlopen. Aanmelden voor de cursus kan via www.yakultstarttorun.nl of kijk op www.loopgroepwierden.nl. Het is ook mogelijk om sowieso lid te worden van Loopgroep Wierden. De groep kent inmiddels een kleine negentig leden, waarvan er zo'n veertig écht actief zijn en op verschillende niveaus trainen. “Het is echt een gezellige groep en zelfs als je niet zo heel erg veel met hardlopen hebt, is het nóg leuk”, vertelt Johan Kippers van de groep. “De sociale contacten zijn misschien nog wel net zo belangrijk. We hebben een enthousiaste groep waarvan de jongste vijftien jaar is en de oudste 74. Het gros is echter globaal tussen de 35 en 65 jaar oud. We trainen elke zaterdag en maandagavond en zitten daarna nog even gezellig in de ruimte van de Boshoeve.”