Maart, de tennismaand voor jong en oud bij TV Wierden!

Sport & Vrijetijd

WIERDEN – Tennisvereniging Wierden organiseert in de maand maart allerlei tennisactiviteiten voor jong en oud, maar met name de jeugd krijgt deze weken volop aandacht.

Sinds dinsdag 5 maart kunnen alle groepen zes, zeven en acht van alle Wierdense basisscholen gebruik maken van een gratis clinic in Tenniscentrum de Stouwe. Deze clinic wordt aangeboden onder leiding van tennisleraar Robin Schildwacht. Vervolgens kunnen deze groepen op woensdag 20, donderdag 21 en vrijdag 22 maart meedoen aan de inmiddels bekende Wierdense School Tennis Kampioenschappen die op de banen van sportcomplex De Stouwe worden gehouden. Iedereen is die dagen van harte welkom om te komen kijken. De wedstrijden starten dagelijks om 16.00 uur.

Daarnaast geeft Schildwacht drie dinsdagen clinics voor de Buitenschoolse opvang van Columbus Junior. Op deze wijze maken kinderen na schooltijd kennis met de tennissport. Ook komt de 'Tennis is Cool'-actie weer terug. Dit houdt in dat er vijf tennislessen gevolgd kunnen worden voor maar veertig euro. Bovendien is inbegrepen een gratis zomerpas, om zo de gehele zomer gratis gebruik te maken van de buitenbanen en bij erg slecht weer ook de binnenbanen van TV Wierden. Ook voor volwassenen geldt deze 'Tennis is Cool'-actie. Hiervoor zijn de kosten slechts 75 euro.

Op 31 maart wordt de winter afgesloten en het voorjaar geopend met het 'Late Winter Tennis Event'. Dit is een tennismiddag voor alle leden van de vereniging om in ontspannen sfeer gezellig met elkaar te tennissen en elkaar zo voor te bereiden op de competitie.

TV Wierden beschikt over een unieke locatie met buiten- en binnenbanen op sportcomplex De Stouwe. Het doel van de vereniging is om zoveel mogelijk liefhebbers van tennis te motiveren. “Alle activiteiten in maart passen bij onze kernwaarden: gezellig, drempelloos en blijvend investeren”, duidt Schildwacht. “We hebben deze week ook ons jeugdbeleidsplan aangeboden aan wethouder Eric Braamhaar. We willen daarmee de jeugd stimuleren om te komen sporten. We blijven investeren op alle fronten, om zo activiteiten te behouden en nieuwe activiteiten te ontplooien.”