Medailles voor GV Wierden bij districtsfinale heren turnen

Sport & Vrijetijd

WIERDEN/PUTTEN – In het Gelders Putten werd zaterdag 14 april de districtsfinale van het heren turnen gehouden. Vanuit GV Wierden hadden negen jongens zich geplaatst.
In de eerste ronde waren Simon Bekhuis, Mats Hoppen, Thijs Laroussiyen (allen instap niveau 21) aan de beurt.

Tijdens beide plaatsingswedstrijden hadden zij geen tegenstanders en gingen ze de strijd met elkaar onderling aan. In de finale hadden ze slechts één tegenstander en deze werd met gemak verslagen. Simon werd derde, Mats tweede en Thijs eerste.
In dezelfde ronde was Stenn Giervel (instap niveau 20) ook aan de beurt. Hij had heel wat meer tegenstanders (acht jongens) en het niveau lag erg hoog. Stenn heeft mooie oefeningen laten zien en zijn uiterste best gedaan.
In de twee ronde waren Mauro Visser en Aaron Kortenhoeven (pupil niveau 20) samen met Wensong Schipper en Boaz Companje (pupil niveau 19) aan de beurt. Alle vier de jongens hebben ten opzichte van de vorige wedstrijd al enorme vooruitgang laten zien.
Ze turnden hele mooie oefeningen. Wensong werd zelfs tweede en kreeg een mooie medaille! Levi Companje (jeugd niveau 17) was in de allerlaatste ronde aan de beurt. Hij liet hele stabiele oefeningen zien en werd (tot zijn eigen verbazing) eerste!
GV Wierden nam dus twee gouden, twee zilveren en één bronzen medaille naar huis.