Medewerkers van gemeente Wierden doen mee aan Roparun estafetteloop

Sport & Vrijetijd

WIERDEN – Medewerkers van de gemeente Wierden lopen komend jaar voor het goede doel de Roparun. Dit is een estafetteloop van Hamburg naar Rotterdam en door het leveren van een sportieve prestatie wordt geld opgehaald voor mensen met kanker.

Bij de gemeente Wierden werkt een aantal enthousiaste hardlopers. Zij hebben gezamenlijk het plan opgevat om mee te doen aan de bekende estafetteloop. Acht lopers proberen tijdens het Pinksterweekend van 2019 de circa 560 kilometer tussen Hamburg en Rotterdam af te leggen. Zij worden hierbij ondersteund door een team van fietsers, verzorgers, catering, chauffeurs, navigators en een teamcaptain.

“Het gaat om de teamprestatie”, benadrukt wethouder van sport Eric Braamhaar, die zelf meegaat als begeleider op de fiets. “Het is geweldig dat we ons zo gezamenlijk, op een sportieve manier, voor het goede doel kunnen inzetten.” Als Entenaar kijkt wethouder Braamhaar uit naar de doorkomst in ‘zijn’ dorp. “Dat wordt een bijzondere doorkomst. We gaan in Enter zeker iets moois organiseren.” Doel van de Roparun is om zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel. Daarom gaat het team het komende jaar diverse acties en activiteiten organiseren. Via de Facebookpagina Roparun – team Welkom Wierden is het mogelijk om op de hoogte te blijven van de acties.