Nederlands Kampioenschap Veldloop voor ambtenaren in 2020 op Lageveld

Sport & Vrijetijd

WIERDEN – In het voorjaar van 2020 wordt op en rondom sportpark en recreatieterrein Het Lageveld in Wierden het evenement NK Veldloop gehouden. Sportieve ambtenaren uit het hele land gaan dan de strijd aan over drie afstanden, te weten de zes, negen en twaalf kilometer.

Het organiseren van de NK Veldloop past binnen de ambitie van ‘Welkom Wierden’. De gemeente wil een gastvrije gemeente zijn, waarbij sport een belangrijk verbindend element in de samenleving vormt en bijdraagt aan persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast draagt de organisatie van deze veldloop bij aan het stimuleren van een vitale samenleving en om een gezonde levensstijl te bevorderen. “We zijn trots dat we in het voorjaar van 2020 dit mooie evenement in onze gemeente mogen organiseren”, laat sport-wethouder Eric Braamhaar weten. “Zo laten we niet alleen zien dat we een sportieve gemeente zijn, maar dat we ook sportieve ambtenaren hebben. En dat allemaal op een prachtige locatie, Het Lageveld.”

Al meer dan dertig jaar wordt ieder voorjaar het Nederlands Kampioenschap Veldloop voor ambtenaren gehouden; ieder jaar in een andere gemeente. Het is niet alleen een prestatiegericht evenement, maar ook een leuk en sportief evenement waar ambtenaren met elkaar in contact komen. Zo'n drieduizend tot vierduizend gemeenteambtenaren uit het hele land doen aan de NK Veldloop mee, waarbij er over zes, negen en twaalf kilometer wordt gelopen. Bij de organisatie zijn naast de gemeente Wierden ook de SAWE, de Regio Twente en de Atletiekvereniging Twenterand betrokken. De atletiekvereniging uit buurtgemeente Twenterand organiseert al jarenlang de Lageveldlopen – zoals afgelopen zaterdag – op het recreatieterrein Het Lageveld in Wierden.