Nieuwe fietsroutes met smaak en vermaak door het Reggedal

Sport & Vrijetijd

De Wierdense route voert ook langs de Pelmolen in Rijssen.

NOTTER/ZUNA – Vanaf 20 april is een nieuw fietsboekje verkrijgbaar met daarin drie Smaak en Vermaak routes langs de Regge. De routes laten fietsers kennis maken met de bijzondere natuur en bezienswaardigheden van het Reggedal. Onderweg bieden streekproducenten hun lokale lekkernijen aan. De routes worden op 20 en 21 april feestelijk geopend tijdens het Reggedal Fietsweekend.
In het boekje zijn drie routes gebundeld: route Hellendoorn - Den Ham van 38 kilometer, route Notter-Zuna van 41 kilometer en de route Markelo Diepenheim van 55 kilometer. De routes leiden de fietser langs de landgoederen en landhuizen rondom Diepenheim, in het zuidelijke deel van het Reggedal. In het middenstuk van de Regge kent het platteland weidse uitzichten rondom Zuna en Notter. De noordelijke route rondom Hellendoorn biedt afwisselend bossen, fietspaden langs de Regge en mooie doorkijkjes in het coulissenlandschap.
Tijdens het fietsweekend kan het publiek de routes ontdekken en onderweg genieten van allerlei activiteiten en profiteren van aanbiedingen bij de deelnemende bedrijven zoals Reggezuivel in Notter, Zunakaas in Zuna, IJsboerderij 'n Mors in Wierden. Denk aan kortingen op een lekker boeren ijsje of koffie met gebak. Deze kortingsacties gelden alleen in dit weekend.
De routes en kortingsflyer zijn vanaf 20 april gratis verkrijgbaar bij de Tourist Info’s in het Reggedal en bij de startpunten van de drie Smaak en Vermaak routes: bij Koffie- en Pannenkoekenhuus Marle, De Grimberghoeve aan de Klokkendijk in Notter of De Hoestinkhof aan de Stationsweg in Markelo. De routes zijn ook te bekijken en te downloaden via de website www.visittwente.nl/smaakenvermaak.