Nomineer kandidaten en evenementen voor Wierdense sportprijzen van 2018

Sport & Vrijetijd

De openingsact tijdens de uitreiking van de Wierdense sportprijzen dit jaar

WIERDEN – Voor het jaar 2018 kunnen sporters, die een opmerkelijke sportprestatie hebben geleverd, genomineerd worden voor diverse Wierdense sportprijzen. Ook sportevenementen mogen genomineerd worden voor de Wierdense waarderingsprijs (voor de organisatie van een landelijk aansprekend sportevenement). Tot en met 31 december van dit jaar is het mogelijk om sporters of evenementen op te geven via het digitale formulier op www.wierden.nl/sportprijzen.

Er zijn zes categorieën waarvoor sporters genomineerd kunnen worden en er is één categorie voor het nomineren van sportevenementen, te weten jeugdsporter, sportman, sportvrouw, sporter met een beperking, jeugdsportploeg (categorie sportploeg tot achttien jaar), sportploeg (categorie sportploeg vanaf achttien jaar) en de waarderingsprijs voor de organisatie van een landelijk aansprekend sportevenement in de gemeente Wierden.

De genomineerde sporter of sportploeg moet wel aan bepaalde criteria voldoen. Zo moet de kandidaat woonachtig zijn in de gemeente Wierden en provinciaal of oostelijk kampioen zijn geworden en/of bij het Nederlands kampioenschap bij de eerste drie zijn geëindigd en/of een internationaal aansprekende prestatie hebben geleverd. Deze voorwaarden gelden ook voor de vereniging als geheel of een deel (team) hiervan.

Ook het genomineerde sportevenement moet aan een aantal criteria voldoen. Zo moet het een landelijk aansprekend sportevenement zijn en bovendien in de gemeente Wierden worden georganiseerd. Ook moet het Wierden op de kaart hebben gezet en moet sprake zijn van nationale en/of internationale deelname. Ten slotte moet het sportevenement georganiseerd zijn door een Wierdense (sport)vereniging of organisatie.