Ouderenvereniging Wierden zet zich in voor sport voor senioren

Sport & Vrijetijd

WIERDEN – De Ouderenvereniging Wierden stort zich vanaf 1 september – naast de andere activiteiten die de vereniging al jaren organiseert – ook op sport voor senioren. Doel is sport overdag aan te bieden en betaalbaar te houden voor ouderen.

Verenigingen, in het bijzonder sportverenigingen, hebben door de weeks overdag geen kader. “Ons bestuur en activiteitenkader bestaat uitsluitend uit senioren en die hoeven overdag niet meer te werken. Dus is het misschien wel logisch dat een ouderenvereniging zich met sport bezig houdt, ook al omdat de huidige generatie senioren meer aan bewegen doet. Een ander doel is om de sport voor senioren betaalbaar en laagdrempelig te houden. Je wordt lid van de Ouderenvereniging Wierden en je kunt sporten”, aldus een woordvoerder van de lokale ouderenvereniging.

Op maandagmiddag kunnen straks van 15.00 uur tot 16.00 uur in Sporthal ’n Dikken op muziek de spieren warm en soepel gemaakt worden, door diverse oefeningen en ritmische bewegingen. Daarna komen technische oefeningen met bal, stick of racket aan de orde, om vervolgens een sportieve wedstrijd te spelen. De sporten die aangeboden worden: badminton, zaaltennis, handbal, volleybal, basketbal, korfbal, hockey en ijshockey zonder ijs. Inzet, sportiviteit en gezelligheid hebben hierbij de overhand.

Op dinsdagmorgen tussen 9.45 uur en 11.15 uur kan in Sporthal ‘n Dikken warmgedraaid worden door diverse rek- en strekoefeningen en oefeningen op de mat. Na het opwarmen wordt de groep in tweeën gesplitst. De ene helft gaat volleyballen en de andere badminton spelen. Per ochtend wordt er enkele keren gewisseld van veld en tegenstanders zodat het steeds afwisselend is. Ook hier is sportiviteit en gezelligheid de inzet met het resultaat dat je misschien wel een gezonder mens wordt.
Na de douche is het mogelijk om koffie te drinken in de hal van het zwembad om zo gezellig de ochtend door te nemen. Leden van de ouderenvereniging die nog goed ter been zijn, maar geen balsport meer kunnen doen, mogen op dinsdagmorgen de eerste 25 minuten gratis de rek- en strekoefeningen meedoen.
Interesse voor deze sport voor senioren? Kom dan op 3 of 4 september naar de sporthal ’n Dikken aan de Dikkensweg te Wierden; deelname is dan al mogelijk, kijken ook. Inlichtingen zijn te verkrijgen bij Harry ten Den, telefoon 0546 – 57 32 43.