Pijnlijke vernedering voor Enter Vooruit tegen D.T.S. in Ede: 7-0

Sport & Vrijetijd

Henri Knol van Enter Vooruit. Fotograaf: Henk Pluimers

ENTER/EDE – Met een onwaarschijnlijke kater zocht de aanhang van Enter Vooruit zaterdag 24 november haar vehikel weer op voor de terugreis vanuit het Gelderse Ede. Hun ploeg had even daarvoor een parodie op voetbal op de Edese kunstgrasmat gelegd en met recht mocht het statement 'een lamentabele vertoning' in de mond genomen worden. Na anderhalf uur gespartel, dreunde het eindverdict nog tot de late zaterdagavond na in Enter: 7-0.

Zelden zal een Enterse hoofdmacht zich op zo’n pijnlijke wijze hebben laten ringeloren. Het was voor het toeziend volk negentig minuten lang bijten op de onderlip. Enter Vooruit werd op dramatische wijze anderhalf uur met huid en haar door de gehaktmolen gedraaid en mocht geen moment aanspraak maken op ook maar één tegentreffer. Met welke opdracht coach Peter Schulte z’n manschappen het sportpark Inschoten van tegenstrever D.T.S Ede op had gestuurd, was volstrekt onduidelijk. Na de winst voorgaande week in Scherpenzeel, was het deze keer honderdtachtig graden omgekeerd. Achterin bij Enter Vooruit werd oeverloos lang breed spelen en geen enkel initiatief, tot in den adelstand verheven. Het Enterse middenveld werd volledig overlopen en keer op keer in de persoonlijke duels te kijk gezet en voorin kon zwart-wit zich in negentig minuten roemloos geploeter, geen enkele doelkans bij elkaar harken.

De ploeg uit Gelderland spon er, verbijsterd door zo weinig oppositie, volop garen bij. De blauw-witten hadden zich dit seizoen in zeven duels (evenals Enter Vooruit) slechts vier wedstrijdpunten bij elkaar gevoetbald en hadden in dat zevental wedstrijden ook maar zes maal het netje weten te vinden.
Dat magere stel treffers werd nu in anderhalf uur royaal verdubbeld. D.T.S trok als een furie over het veld, won elk persoonlijk duel en scoorde flink.

De defensieve stellingen van Enter Vooruit werden tot de grond toe afgebroken en het hele zwart-witte bolwerk zakte, naarmate de minuten voorbij kropen, als een mislukte soufflé in elkaar. Ook na rust bleef D.T.S. mokerslagen uitdelen. De Gelderse aanvallers staken als lastige horzels en degradeerden hun opponenten somtijds tot etalagepoppen. De Enterse miserie stopte pas toen de negentig minuten vol waren en konden de zonden op de terugreis overdacht worden. Volop werk derhalve aanstaande week voor kapitein Schulte om zijn troepen weer in de juiste slagorde te krijgen.