Pittige wedstrijd voor korfballers Blauw Zwart tegen Hemur Enge

Sport & Vrijetijd

WIERDEN – Voor het eerste korfbalteam van Blauw Zwart uit Wierden stond afgelopen week de thuiswedstrijd tegen Hemur Enge uit Amerongen – nabij Arnhem – op het programma. Dit was een onbekende tegenstander voor de Wierdense korfballers.

Het eerste team van Hemur Enge heeft een verjonging doorgevoerd in de eerste selectie, wat resulteerde in een vrij jonge ploeg. Door ontbreken van aanvoerder Elmar en speelster Lieke, begon ook Blauw Zwart met een jongere selectie dan normaal.
De wedstrijd begon om stipt 15.30 uur en al gauw keken de Wierdenaren tegen een achterstand aan. Door onvoldoende communicatie en de hoge inzet waarmee Hemur Enge voor de dag kwam, was het voor Blauw Zwart lastig om in de wedstrijd te komen. Door het slechte weer en de vele missers aan de kant van Blauw Zwart, was de ruststand om 16.00 uur 3-3.
De tweede helft kreeg Blauw Zwart wat meer grip op de wedstrijd. Nog steeds miste de ploeg uit Wierden teveel opgelegde kansen, waardoor het team van Marco Groothuis niet uit kon lopen. Hemur Enge kwam dan ook op een voorsprong van 4-5. Na een aantal wissels die voor de nodige ervaring moesten gaan zorgen, werd de ommekeer gevonden. Tijdens een spannende slotfase werd er gewonnen met 7-5.
Komende week staat er geen wedstrijd voor Blauw Zwart op het programma, wel zijn er een aantal thuiswedstrijden van de senioren en jeugdteams. Het eerste treedt op zaterdag 6 oktober thuis aan tegen concurrent Midlandia 1. Dit is een belangrijke wedstrijd, omdat beide teams tot dusverre geen enkele wedstrijd verloren hebben. De wedstrijd begint om 15.30 uur in Wierden.