Plaatsingswedstrijd turnen zorgt voor medailleregen bij jongens GV Wierden

Sport & Vrijetijd

WIERDEN/BORNE – GV Wierden was zaterdag 17 februari met tien jongens paraat tijdens de tweede plaatsingswedstrijd van het heren turnen in Borne.

Mats Hoppen, Thijs Laroussiyen en Simon Bekhuis (instap niveau 21) gingen wederom de strijd met elkaar aan. Alle drie turnden ze een goede wedstrijd, maar het podium werd nu heel anders ingedeeld dan de vorige plaatsingswedstrijd. Mats werd derde, Simon tweede en Thijs eerste.
Tegelijkertijd moesten Stenn Gierveld en Luuk Nuis (instap niveau 20), samen met zes andere jongens, het tegen elkaar opnemen. Beide heren turnden goed, maar hadden sterke tegenstanders. Er werd al niet meer op een medaille gerekend, maar toch was daar de verrassing: brons voor Luuk.
In de tweede ronde waren Mauro Visser en Aaron Kortenhoeven (pupil niveau 20) aan de beurt. Zij hadden twee sterke tegenstanders uit Haaksbergen, ook zij waren allemaal aan elkaar gewaagd. Aaron werd uiteindelijk tweede en Mauro echt nét vierde.
Tot slot waren Levi Companje (jeugd niveau 17), Wensong Schipper en Boaz Companje (beide pupil niveau 19) aan de beurt in de laatste ronde. De broertjes Companje houden erg van een grapje tussendoor (zenuwen?) en weten desondanks toch scherp te blijven wanneer het moet.
Het resultaat mocht er zijn! Levi en Boaz behaalden allebei goud en de altijd serieus en netjes turnende Wensong zilver. Wederom een succesvolle dag voor de jongens van GV Wierden.
In de loop van deze week wordt bekend gemaakt welke jongens zich geplaatst hebben voor de districtsfinale, op zaterdag 14 april in Putten.