Puntendeling in Fryslân: SVZW tegen Buitenpost

Sport & Vrijetijd

WIERDEN/BUITENPOST – De trouwe supporters van SVZW togen zaterdag 2 november naar het hoge noorden, op de grens tussen Groningen en Friesland om daar te spelen in en tegen Buitenpost in een wedstrijd die onder leiding stond van scheidsrechter Raven.

De gasten uit Wierden, nog steeds kampend met een hoog aantal blessures, gingen fanatiek uit de startblokken en was het Lars Kamperman Leferink die in de eerste minuut een eerste schot waagde waaruit de eerste corner ontstond. Een echt grote kans een minuut later voor Yessin Maskoul, ook die poging eindigde in een hoekschop en had eigenlijk de 0-1 moeten zijn. Enfin, de bedoelingen waren duidelijk, SVZW was uit op de overwinning.

De gasten namen het initiatief, zagen een schot van Rob Dijkstra in de zeventiende minuut over SVZW doelman Tim Sickman en de lat verdwijnen en bleek de vrije trap van Sten Knol te laag genomen om gevaar op te leveren voor Buitenpost sluitpost Kevin v.d. Meulen. In de 23e minuut een eerste pegel van good old Robin Huisman de Jong, Tim Sickman pakte klemvast. Nigel Michels was drie minuten later redelijk dichtbij succes, zijn inzet eindigde voorlangs en leverde desondanks een corner op.
In de 27e minuut werd het overwicht van de gasten uit Wierden beloond: Sten Knol leverde een goede voorzet af van waaruit Frank Smit de 0-1 aantekende, volkomen verdiend. Dat was ook de gele kaart voor Jelmer Vos namens Buitenpost na een rot overtreding op de snelle Yessin Maskoul en eenzelfde lot was in de 33e minuut beschoren voor Danny Boersma. Uit de vrije trap knalde Nigel Michels rakelings over en deed Buitenpost daarop iets terug via Rob Dijkstra in de 37e minuut, tot doelpunten leidde het allemaal niet. SVZW had in dat eerste bedrijf duidelijker afstand moeten nemen van de tegenstander gezien de vele kansen en het overwicht, maar het bleef tot aan de thee bij een krappe 0-1 stand.

Twee ongewijzigde elftallen verschenen in het tweede bedrijf op het natuurgras. In de 56e minuut zag Nigel Michels zijn schot naast het doel van Buitenpost verdwijnen en kwam het antwoord vlak daarop tot twee keer toe via vrije trappen van Robin Huisman de Jong, die uiteindelijk geen gelijkmaker opleverden. Uit de daaropvolgende Wierdense aanval trof Yessin Maskoul het zijnet, uw verslaggever telde de 0-2 reeds, het werd een corner en de krappe voorsprong bleef realiteit. Vervolgens ontving ook John Lubbers namens de gasten de gele kaart en schoot Robin Huisman de Jong uit de vrije trap ruim over.

De druk op SVZW werd echter steeds groter, de ploeg haalde de trekker niet over en het wachten was op de gelijkmaker, waar Joran Olijve in de 71e minuut dichtbij was. De vrees voor die gelijkmaker nog maar net opgeschreven of het was raak, Berend Schootstra voltrok het vonnis en zette de 1-1 op het scorebord. Dat was rond de 76e minuut het sein voor een aantal wissels, bij Buitenpost werden Joran Olijve en Wim de Vries vervangen door Jorrit Terpstra en Aaron Boekhout, bij SVZW verdween Nigel Michels ten faveure van Matthijs Witten, terwijl in de 83e minuut de goed spelende Sten Knol vervangen werd door Maarten Jansen.

Bijna was het Buitenpost dat de volle buit pakte via invaller Jorrit Terpstra die in de 84e minuut rakelings over knalde en Rob Dijkstra die vlak voor tijd maar net naast kopte, echter de pot eindigde in een 1-1 gelijkspel. Een sterker SVZW in de eerste helft, een sterker Buitenpost in de tweede en dus kun je stellen dat de uitslag terecht was.