Spannende strijd tussen regionale toppers bij de AVT Valentijnscross

Sport & Vrijetijd

WIERDEN – Op recreatiepark Het Lageveld in Wierden is afgelopen zaterdag, 10 februari, de Valentijnscross gehouden. Deze cross maakt deel uit van het SNS crosscircuit, het was de derde cross uit de rij van vier. De weersomstandigheden waren perfect: droog, beetje fris en af en toe een zonnetje. Het parcours lag er mooi bij, met hier en daar wat glibberige stukjes. Niks om de echte crosser ervan te weerhouden te gaan hardlopen. Dit was ook te zien aan het deelnemersaantal. Zo’n 430 hardlopers verschenen bij de verschillende afstanden aan de start van de Valentijnscross.

Om 13.00 uur was de start van de elf kilometer, met 110(!) deelnemers en meteen barstte hier een strijd los tussen vier regionale toppers. De koning van Het Lageveld en de tien kilometer is toch wel Danny Koppelman. Hij ging de strijd aan met Erik Leusink en Henk Smalbrugge, op de voet gevolgd door Leon Sanderman. Danny, Erik en Henk vormden al snel met z’n drieën de kopgroep. Dit ging drie rondes zo door, maar toen de voorfietser weer in beeld kwam, bleek Danny te snel voor Erik en Henk. Hij kwam met een tijd 40:22 over de finish. Erik finishte in 40:40 en Henk daar meteen achteraan met 40:44. Ze lieten Leon Sanderman ruimschoots achter zich (42:28). Bij de dames was er een korte strijd tussen Sarah Lynn Reuver (48:43) en Deborah Wissink (49:01), gevolgd door Ellis Bebseler (51:13).
Om 14.15 uur mochten de toppers van de 2,5 kilometer van start gaan. Drie jongens zaten te dromen en startten daardoor aanzienlijk later dan de rest. Gelukkig was er tijdsregistratie met chips, dus ook zij konden gewoon hun race lopen. Bij de jongens was Niek Nijman met 10:21 het snelst, gevolgd door Frank Averink (10:34) en Max Swabedissen (11:06). Bij de meisjes was Jonine Hofstra duidelijk het snelst met 12:17. De zusjes Tessa Meesters (12:26) en Sylvie Meesters (12.28) werden tweede en derde.
Bij de anderhalf kilometer tot en met negen jaar was bij de jongens Luuk Lassche (7:34) het snelst. Hij liet Luuk Fokke (8.00) en Nout Meijer (8:17) ruimschoots achter zich. Bij de meisjes was Dianthe Scherphof overduidelijk het aller snelst! Ze liep een tijd van 7:41. Naëll Huijsmans werd tweede (8:16) en Julia Seppenwoolde (8:51) werd derde. Bij de jongens van tien tot en met twaalf jaar op de anderhalf kilometer ging Sam van der Werf aan kop met 6:54. Hij werd op de voet gevolgd door Thijmen Knobben (7:15) en Twan Vossebelt (7:18). Bij de meisjes ging de strijd tussen Marlou Huijssoon (7:54), Loes Davenschot (8:08) en Eline Wessels (8:45).
Tot slot was daar het koningsnummer, de 5,5 kilometer, met maar liefst ruim 240 deelnemers! Het was een fantastisch gezicht om al die lopers in een lange lus over Het Lageveld te zien ploeteren. Er stonden bekende, regionale toppers aan de start. Waaronder Yvonne Meijer die er met de eerste prijs vandoor (23:40) ging. Aline Kootstra werd tweede met een tijd van 24:09 en Jorina Janssen - Braamhaar werd derde in een tijd van 24:18. Bij de heren ging de strijd tussen Nick Marsman, Thijs Theunissen en Devi Wolthuizen. Nick won goud in een tijd van 19:59, Thijs volgde met 20:20 en Devi maakte het podium vol met een tijd van 20:25.
De volgende (en tevens laatste) loop van dit SNS crosscircuit vindt plaats op 10 maart in Markelo. Hier zal de competitie afgesloten worden en worden de prijzen uitgereikt aan alle toppers.