Sportinstuif in De Zomp trekt tot nu toe al ruim driehonderd deelnemers

Sport & Vrijetijd

ENTER – De Welle organiseert dit kalenderjaar nog drie sportinstuiven, maar tot nu toe hebben al meer dan driehonderd kinderen zich vermaakt tijdens het sportieve evenement in sporthal De Zomp in Enter.

Combinatiefunctionaris van de welzijnsstichting, Bart Benneker, kijkt met een zeer tevreden gevoel terug op de eerste weken van de sportinstuif. Sinds 4 november wordt het evenement gehouden in sporthal De Zomp en op 7 december, 14 december en 21 december volgen er nog drie.
Elke vrijdagmiddag tovert het sportteam de sporthal om tot groot sport- en speelplein. Kinderen kunnen wekelijks van 15.15 uur tot 17.00 uur gebruik maken van allerlei sportmaterialen, zich uitleven in de touwen en op de trampoline of tumblingbaan.

Vorige week vrijdag kwam ook (S)Cool op Wheels langs voor een interessante clinic. Zij lieten de jeugd kennismaken met sporten in een rolstoel. Allereerst konden kinderen ervaren is om een rolstoel te besturen, vervolgens kwam de bal erbij voor een potje rolstoel basketbal en werd afgesloten met een rolstoel estafette. De clinic was zeer gewild.

“De sportinstuiven bieden kinderen de mogelijkheid om op een laagdrempelige wijze in aanraking te komen met sport”, aldus Bart Benneker. Daarnaast vindt de combinatiefunctionaris het stukje ‘bewustwording’ ook van groot belang.

Voor de organisatie is de grote animo een teken dat dit sportmoment aansluit bij de behoeftes van de kinderen. Iedereen is van harte welkom om eens langs te komen en deel te nemen. Kosten voor de sportinstuif bedragen één euro per persoon.