SVZW geeft volkomen onnodig twee punten cadeau aan WHC

Sport & Vrijetijd

WIERDEN – De eerste thuiswedstrijd in de Hoofdklasse B van SVZW op Sportpark Het Lageveld te Wierden, betrof de ontmoeting tegen WHC op zaterdag 8 september. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Maurice Paarhuis.

De beginfase was vooral aftastend op een klein speelveld in het midden, kansen werden nauwelijks gecreëerd. Tot de 9e minuut, toen op aangeven van Yessin Maskoul namens SVZW Frank Smit zomaar mocht intikken en de 1-0 op het scorebord verscheen. Een mooie opsteker zou je zeggen, maar na die voorsprong sloop ook de slordigheid in de Wierdense ploeg.
De vrije trap van WHC speler Jochem Oude Booijink na een kwartier spelen ging ruim over, echter vier minuten later ontsnapte SVZW aan de gelijkmaker omdat dezelfde speler de bal naast het doel werkte. De eerste corner in de wedstrijd was voor de Wierdenaren, steevast genomen door Nigel Michels, dit keer overigens te laag. In de 26e minuut een mooie en vloeiende aanval van de gastheren via Yessin Maskoul leverde niet de zo gewenste 2-0 op en drie minuten later moest SVZW doelman Jens Veldwachter handelend optreden na een hard schot van Mitchel Dijkhof.

Een levensgrote kans ontstond een minuut later aan de andere kant, onze spitsen zagen geen kans om de score te verdubbelen. Jonathan van Marle had in de 34e minuut de gelijkmaker moeten maken maar faalde van dichtbij. In de slotfase van die eerste helft was Yessin Maskoul nog dichtbij een doelpunt en belandde de kopbal van Jonathan van Marle recht in de handen van Wierdens sluitpost. In die fase wisselde trainer Wiljan Mossing Holsteyn van WHC speler Niels Wolterinck voor Robert Schonewille. Beide ploegen gingen aan de thee met die nipte 1-0 voorsprong en was met name het laatste kwartier het spel van SVZW niet om over naar huis te schrijven.

SVZW trainer Philip Agteres had in de rust Bas Woesthuis vervangen door John Lubbers en na twee minuten spelen bediende Yessin Maskoul zijn spits Maarten Jansen, die de voorzet helaas niet kon verzilveren, zo ook even later Frank Smit die de bal iets te ver voor zich uitspeelde en daarmee eveneens de kans op de broodnodige 2-0 verspeelde.

Een wedstrijd van de gemiste kansen werd het allengs, want ook Yessin Maskoul miste op een haar na, de bal rolde langs de verkeerde van de paal. Hij herstelde zich echter prima want in de vijftigste minuut tekende Maskoul voor de 2-0.

WHC wisselde Kevin Coenraad in voor Kevin Siemelink, terwijl in de 57e minuut Yessin Maskoul vlak voor de doellijn geen kans zag de bal binnen te werken en de wedstrijd daarmee in het slot te gooien, jammer, jammer. In de 68e minuut schoot Maskoul tegen WHC doelman aan, de rebound via Burak Basut verdween ruim over het vijandelijke doel, terwijl even daarvoor Frank Smit van dichtbij het vizier wat al te hoog had gericht. Kansen voor de thuisploeg legio, de pegel van Maskoul in 69e minuut leverde slechts een corner op, terwijl WHC Wim van ’t Ende wisselde ten faveure van Mark van Petersen.

Philip Agteres besloot daarop een dubbele wissel toe te passen door doelpuntenmaker Frank Smit en Nigel Michels te vervangen door resp. Sten Knol en Dries Buimer. Twee minuten na die wissel, waarover nogal discussie ontstond, scoorde Jelle Post namens WHC de zo gevreesde aansluitingstreffer in de 74e minuut. SVZW, over de gehele wedstrijd gezien veel sterker, vergat de kansen te benutten en dus werd het laatste kwartier nog ongemeen spannend, want WHC rook na die 2-1 uiteraard haar kansen en werd het billenknijpen voor de Wierdense aanhang.

Het spel werd er niet beter op, de paniek sloeg toe en de thuisploeg snakte naar het einde. Geel voor Lars Scholten in de 85e minuut, het schot van Mitchel Dijkhof werd gepakt door Jens Veldwachter en probeerde invaller Dries Buimer uit de draai WHC doelman Jasper Kuiper te verschalken, de poging verdween naast het doel.

In de 89e minuut opnieuw een kans voor Yessin Maskoul en in dezelfde minuut was de gelijkmaker bijna een feit, de kopbal verdween over de lat. Yessin Maskoul schoot in de 91e minuut recht in de handen van Jasper Kuiper en diep in blessuretijd voltrok invaller Mark van Petersen het vonnis door de 2-2 te scoren, daarmee SVZW met een domper achterlatend in een wedstrijd van de gemiste kansen.