SVZW ontvangt na zeven jaar SDC Putten op eigen grasmat

Sport & Vrijetijd

WIERDEN – Het eerste team van SVZW komt zaterdag 29 september thuis in actie tegen SDC Putten. Dit is een tegenstander die voor het laatst in 2011 ook in Wierden te gast was.
Sterk Door Combinatie Putten werd op 1 juni 1952 opgericht, als gevolg van een fusie tussen de verenigingen OMS en VVP (Voetbal Vereniging Putten). In 1997 promoveerde de club voor het eerst naar de hoofdklasse. Tussendoor degradeerde de club wel een paar keer naar de eerste klasse, maar sinds 2014 komt de club uit in de hoofdklasse.

In de informatie folder van club staat “Voetbalvereniging SDC Putten is een club voor iedereen die graag wil voetballen of het voetballen een warm hart toedraagt. Wij streven ernaar onze teams zo hoog mogelijk te laten spelen, echter wel onder de voorwaarde dat plezier, zeker bij de jeugd, voorop staat”.

De eerste selectie staat voor het tweede seizoen onder leiding van de 48-jarige Michael van den Berg. Aan het einde van het vorige seizoen verlieten vijf spelers de club. Daar staat de komst van zeven nieuwe spelers tegenover, waarvan er drie vorig seizoen ook tegen SVZW hebben gespeeld. Vincent ten Burg en Kevin van der Vlag van ASV Dronten en Rob Knul van SDV Barneveld. Zij zullen hun trainer vast gaan vertellen hoe SVZW bestreden moet worden.

SVZW speelde tot nu toe twee thuiswedstrijden in de hoofdklasse en de resultaten in die wedstrijden waren teleurstellend. Het lukte niet om een 2-0 voorsprong vast te houden tegen WHC. Het werd uiteindelijk 2-2. De vorige thuiswedstrijd tegen Urk werd met 0-2 verloren. In die wedstrijd bleek weer eens dat je in de hoofdklasse negentig minuten sterk moet zijn, want tegenstanders loeren op foutjes om die dan direct af te straffen. In de eerste klasse was SVZW vaak zelf het team dat profiteerde van een moment van zwakte van de tegenstander. Nu is dat dus anders; de hoofdklasse B is een competitie met ploegen die allemaal van elkaar kunnen winnen. Dat blijkt ook wel uit de ranglijst, veel ploegen staan dicht bij elkaar en daarom is het zaak om ook wedstrijden te winnen.

Het vertrouwen is er dat ook SVZW in staat is om te winnen in deze klasse. SDC Putten zit in hetzelfde schuitje als SVZW. Uit de eerste drie wedstrijden werden ook twee punten gehaald. Op het papier lijken de ploegen aardig aan elkaar gewaagd, nu maar eens zien hoe dat op veld is. De wedstrijd op sportpark Het Lage veld in Wierden begint om 14.45 uur.

Gerrit Koers