SVZW ontvangt sterke koploper Flevo Boys voor 'n pittige strijd

Sport & Vrijetijd

Archieffoto's seizoen 2015-2016.

De wedstrijd tussen SVZW en Flevo Boys is de absolute topper van speelronde vijftien in de eerste klasse D. Lukt het SVZW om de koploper te verslaan?
Flevo Boys is de trotse lijstaanvoerder in de eerste klasse D. Na dertien gespeelde wedstrijden zijn er 35 punten gehaald. Er werd 39 keer gescoord en maar negen tegendoelpunten geïncasseerd, daarnaast geen enkele nederlaag en twee keer een gelijkspel. Flevo Boys speelde thuis gelijk tegen SVZW en ook in Vriezenveen tegen DOS’37. Het team van trainer Inne Schotanus is de terechte koploper in de eerste klasse D.
Ondanks deze goede resultaten heeft het bestuur van Flevo Boys besloten om de samenwerking met Inne Schotanus na afloop van dit seizoen te beëindigen. De keuze om een nieuwe hoofdtrainer aan te stellen is gebaseerd op de vernieuwing die Flevo Boys op voetbaltechnisch en tactisch vlak binnen de selectie en de vereniging door wil voeren, zo valt er te lezen op de website van de Emmeloordse voetbalclub. Als opvolger is de 38-jarige Walter Waalderbos benoemd. De huidige trainer zal er ongetwijfeld alles aan doen om de periode bij Flevo Boys met een kampioenschap af te sluiten. De kansen zijn er, maar er moeten nog wel een aantal wedstrijden gespeeld worden. Bij winst op SVZW heeft Flevo Boys een belangrijke achtervolger voorlopig van zich afgeschud. Maar dat zal geen gemakkelijke opgave worden. In Emmeloord was een 2-0 voorsprong niet voldoende, want SVZW wist nog een 2-2 gelijkspel uit het vuur te slepen.
SVZW is bezig een serie van vier thuiswedstrijden. Op 27 januari verloor SVZW met 1-5 van WHC. Een resultaat dat hard aankwam bij iedereen. FC Zutphen was de tegenstander in de volgende thuiswedstrijd op 3 februari. SVZW wilde revanche voor de dikke nederlaag tegen WHC. Tegen de drager van de rode lantaarn gingen de spelers negentig minuten voluit. Resultaat van deze inspanning werd een 10-0 overwinning. Door dit resultaat en het verlies van DETO klom SVZW na de tweede plaats op de ranglijst.
En nu dus de strijd tegen Flevo Boys. Een wedstrijd waarin het ook nodig is om negentig minuten voluit te gaan. Flevo Boys beschikt over een zeer sterk team met makkelijk scorende spitsen, gesteund door een verdediging die heel weinig weggeeft. De ploeg speelt goed combinatievoetbal, met spelers die elkaar makkelijk weten te vinden. Het is aan SVZW om te proberen met de juiste tactiek de punten in Wierden te houden. Er zijn zeker mogelijkheden, maar makkelijk zal het niet zijn.
De wedstrijd begint om 14.30 uur. Scheidsrechter is Raymond Meilink uit Enter.