SVZW wil graag met goed gevoel Pasen gaan vieren

Sport & Vrijetijd

Op zaterdag 31 maart speelt SVZW thuis tegen DZC’68. En met een overwinning op zak smaken de paaseieren een stuk beter. Die overwinning moet dan behaald worden op de club uit Doetinchem.

DZC’68 promoveerde vorig seizoen naar de eerste klasse. Dat ze in een sterke klasse terecht zijn gekomen ervaren de spelers elke week. Op dit moment staat het elftal in de middenmoot en als dat zo blijft komt DZC’68 volgend seizoen ook uit in de eerste klasse. Maar... de club is nog lang niet veilig. De onderlinge verschillen op de ranglijst zijn klein. Natuurlijk heeft DZC’68 alles nog in eigen hand, maar de spanning en druk zijn wel groot. In het eigen verslag van de wedstrijd tegen DETO staat “DZC heeft inmiddels de mores van de eerste klasse redelijk onder knie. Het voetbalt vanuit het collectief, het weet de kansen die ’t krijgt redelijk te benutten en ’t kan de focus op de wedstrijd in de meeste wedstrijden zo’n negentig minuten behouden”. Na de wedstrijd tegen DETO, die met 3-0 werd verloren, speelde DZC’68 afgelopen zaterdag tegen WHC en nu dus de wedstrijd tegen SVZW. Dit zijn allemaal wedstrijden tegen de sterkste ploegen in de eerste klasse D. Op 18 november werd de heenwedstrijd gespeeld. SVZW won destijds met 1-2, een overwinning die moeizaam tot stand kwam.
Deze keer willen de zwaluwen graag een rol van betekenis spelen in de derde periode. Dan moet je in elk geval de thuiswedstrijden winnen. De voorgaande thuiswedstrijd was tegen KHC. De wedstrijd werd met 2-1 gewonnen, maar dat was wel een kantje boord overwinning. Gelukkig leverde die wel drie punten op en daar gaat het om tenslotte. SVZW heeft dit seizoen nog maar drie wedstrijden verloren. Opvallend is wel dat het allemaal thuiswedstrijden betrof. Misschien ligt dat aan het feit dat tegenstanders SVZW in thuiswedstrijden het spel laten maken en dan zelf uit snelle tegenaanvallen weten te scoren. Ook DCZ’68 zal deze strijdwijze gaan hanteren, want ze zullen in elk geval met één punt weer naar Doetinchem willen vertrekken. SVZW weet dus wat het te doen staan. Wel strijden voor de overwinning, maar zorgen dat de verdediging op orde blijft.
Er waren de laatste weken wat blessure gevallen, maar zo langzamerhand sluiten de meeste spelers weer aan. Wanneer SVZW er in slaagt om het normale niveau te halen, dan moet een overwinning tegen DZC’68 mogelijk zijn. De wedstrijd begint om 14.30 uur. De KNVB heeft Rob Olde Klieverink aangewezen als scheidsrechter voor deze wedstrijd.
Gerrit Koers