SVZW wint opnieuw belangrijke (uit)wedstrijd

Sport & Vrijetijd

WIERDEN/DRONTEN – SVZW moest winnen, zaterdag 28 april tegen ASV Dronten op het sportpark aldaar, en het liefst met zoveel mogelijk doelpunten om wat doelsaldo betreft ook in het spoor van mede-koploper Flevo Boys te blijven.

De eerste de beste mooie aanval in de derde minuut leidde tot de eerste corner voor SVZW en twee minuten later was er een kansje voor Ferdi ter Avest, die wat al te lang treuzelde. In de zevende minuut zette Robin de Jong voor, spits Maarten Jansen raakte de bal niet optimaal en dus verdween zijn kopbal ruim naast het Drontense doel.
De gasten waren duidelijk sterker in die beginfase en dat offensief leidde in de dertiende minuut na een corner genomen door Tim Pothast tot alweer een doelpunt van Maarten Jansen: hij kopte onberispelijk de 0-1 tegen de touwen. En bijna had de topscorer drie minuten later doelpunt nummer twee erin liggen na een vrije trap van Tim Pothast, hij scoorde net niet. Dat was ook het geval bij de poging van Yessin Maskoul die via een lepe lob probeerde ASV-doelman Eser Elmali te verschalken, die daar echter niet intrapte en simpel kon pakken.
In de 23e minuut een vervelende blessure voor Tim Pothast die na behandeling gelukkig verder kon en in de 29e minuut was de gelijkmaker via een vrije trap vanaf 25 meter door Kevin van der Vlag bijna een feit, SVZW doelman Bjorn Nijsink ranselde het schot uit de kruising en voorkwam daarmee erger. Aan de ander kant schoot Tim Pothast drie minuten later maar net over en mocht Yessin Maskoul even later ontsnappen, maar het vizier niet op scherp had staan en dus bleef die benauwde 0-1 op het scorebord staan.
Vervolgens de eerste wissel bij de gastheren, trainer Schuurman verving Brian Harpe voor Bas Maljaars en daarna schoot Bas Woesthuis even later de 0-2 binnen, een doelpunt dat helaas werd afgekeurd door de onpartijdige scheids. Vlak voor rust nog een geheide kans voor de Drontenaren, echter de voorzet van rechts werd door niemand binnen gelopen en kwam SVZW daar goed weg. Op slag van rust mocht de ploeg nog een corner nemen, Dronten kreeg de bal niet weg en na het nodige gerommel dat dus geen doelpunt opleverde werd de ruststand van 0-1 bereikt.
In de 55e minuut leek Yessin Maskoul op weg naar de 0-2, maar moest doelman Eser Elmali als zijn meerdere erkennen en een minuut later sloeg het noodlot toe bij SVZW toen John Lubbers na shirtje trekken rood voorgeschoteld kreeg, een wel erg zware sanctie buiten het strafschopgebied. De daaropvolgende vrije trap door Kevin van der Vlag verdween over het Wierdense doel. En dus moest SVZW verder met tien man en werd Maarten Jansen geslachtofferd ten faveure van Nigel Michels.
Een gele kaart vervolgens voor Chris van Maanen namens Dronten en was Yessin Maskoul wel heel erg dichtbij de 0-2. Trainer Philip Agteres greep in de 68e minuut opnieuw in, dit keer mocht Ferdi ter Avest vertrekken en werd Lars Kamperman Leferink zijn vervanger. Vlak daarop eindigde de vrije trap van Tim Pothast als doeltrap en faalde Dronten in de afwerking. Tweede wissel bij de gastheren, Chris van Maanen eraf, Willem Bleeker erin in de 74e minuut. Vier minuten later kopte Kevin van der Vlag maar nipt onder de bal door, weg kans. In die periode bleef het ongemeen spannend, ontving invaller Lars Kamperman Leferink een kinderachtige gele kaart en dat lot was ook Dirk van Driest namens de thuisploeg beschoren.
In de 83e minuut kwam voor SVZW dan eindelijk die bevrijdende tweede treffer op het scorebord, dit keer door die andere invaller Nigel Michels die uit de draai fraai scoorde en daar mee wel heel erg blij was na zoveel blessureleed. Zijn vriendin kreeg uit dankbaarheid een extra knuffel, hun weekend kan niet meer kapot. In de 84e minuut knalde eveneens invaller Bas Maljaars maar net naast namens ASV en dat deed Kevin van der Vlag vlak daarop ook, hij hield er nog een corner aan over. Derde en laatste wissel aan Wierdense zijde: Tim Pothast moest er geblesseerd af, hij werd vervangen door Sten Knol. ASV Dronten bleef het proberen, tot het eind toe, waardoor het al met al een spannende wedstrijd was en SVZW andermaal aan het langste eind trok, want het slotakkoord was voor de supersnelle Yessin Maskoul die fraai de eindstand van 0-3 op het scorebord toverde.
Daarmee de achtste overwinning op rij voor de Zwaluwen en qua doelsaldo concurrent Flevo Boys tot op één doelpunt genaderd, want de medekoploper uit Emmeloord won thuis met 2-1 van Vroomshoopse Boys. D