Team dames 2 SVZW basketbal wint rivaalsstrijd van Risne Stars

Sport & Vrijetijd

WIERDEN/RIJSSEN – Dames 2 van SVZW basketbal in Wierden was er al enige tijd mee bezig, de wedstrijd tegen Dames 1 van Risne Stars. Vorig jaar speelden een heel aantal dames van Risne Stars nog bij het tweede damesteam van SVZW. Beide teams was er dus veel aan gelegen om de oud teamgenootjes te verslaan.

De wedstrijd ging continu gelijk op. De verdediging van de dames uit Rijssen stond strak en daar had SVZW in de eerste twee kwarten geen goed antwoord op. Dit resulteerde in veel afstandsschoten, waarvan er de nodige mis gingen. Ook aan de Wierdense zijde stond de verdediging strak, waardoor de score steeds erg gelijk op ging. Al was deze gedurende de eerste die kwarten continu in het voordeel van de dames uit Rijssen. In het derde kwart liep Risne Stars in eerste instantie verder uit. De dames uit Wierden keken tegen een 25-15 achterstand aan. SVZW besloot meer druk op de bal te gaan uitoefenen. Dit zorgde voor een aantal mooie steals, waardoor SVZW inliep op de score van Risne Stars. Het vierde kwart werd dan ook ingegaan met een 26-22 achterstand. In het vierde kwart hield SVZW druk op de bal, waardoor Risne Stars veel balverlies leed. Lange tijd in het vierde kwart bleef de score op een gelijke stand staan. In de laatste minuten voor het eindsignaal wist SVZW de voorsprong wederom te pakken. Deze voorsprong werd in het zenuwslopende slot van de wedstrijd niet meer uit handen gegeven en de dames uit Wierden nemen de punten mee naar huis! Eindstand: 35 – 39.

De jongens van de U16 mochten op zaterdag op bezoek bij Give&Go in Aalten. Alhoewel SVZW fysiek in het voordeel was, werd dit voordeel niet gebruikt door de jongens van SVZW. Er werden veel vrije lay-ups gemist, waardoor Give&Go goed mee kon komen in de wedstrijd. De scores gingen de hele wedstrijd gelijk op. In het laatste kwart gaf SVZW de voorsprong uit handen en wist Give&Go de wedstrijd te winnen met een eindstand van 22-20.

Heren 1 maakte zich klaar voor een wedstrijd tegen Peatminers uit Vriezenveen. Bij ontvangst werd al snel duidelijk dat het een lastige pot zou worden. De jonge snelle Wierdenaren moesten het opnemen tegen het fysiekere en grotere Vriezenveen. Wierden kon in het eerste kwart aardig goed meekomen, maar het voordeel lag in handen van de uitploeg. Na 11-18 liep de score voor de Peatminers uit op 20-37. In het derde kwart deed SVZW een goede poging om terug te komen, maar de Wierdenaren hadden moeite met de schoten en de voorsprong werd verder uitgebreid. De wedstrijd eindigde met 54-73 voor Peatminers. Alweer een verlies voor heren 1, maar er was tevredenheid over het spel en de sportieve wedstrijd.

Heren 2 mocht volgen in een wedstrijd tegen Arriba 3. Het studententeam had al eens gewonnen van Isala, waar onze eigen SVZW’ers in een spannende wedstrijd nipt verloren met drie punten. Het team was dus voorbereid om hard te strijden tegen de mannen uit Enschede. Waar het eerste van SVZW fysiek tekort kwam tegen hun tegenstander, had Heren 2 tegen Arriba duidelijk het voordeel. De tactiek was dan ook om voor de scores onder de basket te gaan. Dit pakte goed uit, want een sterk eerste kwart eindigde in 21-5. SVZW liet door de voorsprong de verdediging wat hangen en gaf de uitploeg de kans om terug in de wedstrijd te komen. Na rake schoten kwam de stand bij rust op 39-22. Nog steeds een comfortabele voorsprong, maar in de tweede helft was de thuisploeg niet van plan om Arriba verder terug te laten komen. Het spel werd doorgezet zoals het in het eerste kwart ook ging. Veel acties onder de basket en er was weinig wat de kleinere spelers van Arriba konden doen om de aanvallen te stoppen. Na 63-45 eindigde de wedstrijd met 80-59. Opnieuw een mooie overwinning voor Heren 2 die na zes wedstrijden op tien punten staan.