Technieklessen van Mad Science voor leerlingen Kluinveenschool

Sport & Vrijetijd

WIERDEN – Leerlingen van de Kluinveenschool in Wierden kunnen sinds dit najaar na schooltijd technieklessen volgen van Mad Science. Deze lessen sluiten aan bij IPC onderwijs dat op de Kluinveenschool wordt gegeven wat en eveneens gebaseerd is op onderzoekend leren.

Bij IPC leer je namelijk op een onderzoekende en ontdekkende wijze over de wereld om je heen. Op 17 oktober kwam er een heuse professor van Mad Science naar de school voor een spectaculaire en inspirerende show. Kinderen stonden versteld van de spannende experimenten die op humoristische wijze werden gebracht.

Na deze show konden kinderen van groep vier tot en met acht zich opgeven voor de zogenoemde Mad Science lessen. Zo’n twaalf kinderen hebben hier gehoor aan gegeven. Zij volgen sinds kort deze naschoolse lessen. Hierbij gaan ze zelf als wetenschappers aan de slag. Elke les heeft een ander thema waarin de leerlingen door middel van verschillende proefjes en experimenten uitgedaagd worden en op een onderzoekende en ontwerpende wijze de basis beginselen van wetenschap en techniek leren. De lessen liggen dicht bij de belevingswereld van de kinderen en stimuleren een onderzoekende en ontdekkende houding.

Tijdens de technieklessen leren de kinderen alles over het laboratorium, moleculen en chemische reacties. Daarnaast gaan ze op ontdekkingstocht door de ruimte en lanceren zelfs een raket. Kinderen krijgen op deze manier een positieve kijk op wetenschap en techniek en beseffen beter hoe het de wereld om hen heen beïnvloedt. Observeren, analyseren en concluderen zijn immers belangrijke vaardigheden voor nu en de toekomst.