Tennisvereniging Wierden: vooruitstrevend en in beweging

Sport & Vrijetijd

WIERDEN – TV Wierden, gevestigd in sportcomplex De Stouw vlakbij het centrum van Wierden, maakt de laatste jaren een stormachtige ontwikkeling door. Met name de jeugdafdeling is enorm gegroeid in aantal en activiteiten, alsmede in jeugdcommissieleden.

Een van de redenen voor deze groei is de unieke mogelijkheid om het gehele jaar door, zowel buiten op de nieuwe gravelbanen te spelen als ook binnen op maar liefst negen tapijtbanen. “Nergens in Overijssel vind je de combinatie van gravel en zoveel binnenbanen”, aldus een woordvoerder van de vereniging. “Dit houdt in dat tennislessen bijvoorbeeld altijd doorgang vinden ongeacht de weersomstandigheden. Datzelfde geldt ook voor de clubactiviteiten. En dat is met name voor jeugd essentieel, om zo plezier te hebben en houden in tennis.”
Speciaal vermeld de vereniging ook de groei in het rolstoeltennis. “Mede door het spelen op de binnenbanen is deze afdeling inmiddels de grootste rolstoeltennisafdeling in Overijssel voor zowel de jeugd als de senioren rollers. De trainingslessen hiervoor zijn op donderdag, voor in de avond onder leiding van Jan Bos als trainer geassisteerd door de ervaren rolstoeler Harry Beukers.
Daarnaast worden er bij TV Wierden diverse toernooien gehouden, die voor zowel voor de jeugd als voor senioren van belang zijn. Zo zijn er in het voorjaar de Overijsselse Jeugd Kampioenschappen Tennis op de gravelbanen, georganiseerd door de trainer van TV Wierden, Robin Schildwacht en in januari het grote Nieuwjaarstoernooi op de negen binnenbanen.
Dit voorjaar komt de club ook weer met een spectaculair aanbod! Basisschoolkinderen kunnen vijf lessen volgen voor veertig euro. Daarin begrepen is een zomerpas, waarmee je de gehele zomerperiode zowel buiten als binnen kan spelen zónder extra kosten. Ditzelfde aanbod is er ook voor senioren. Alleen betalen zij 75 euro voor vijf lessen, met ook onbeperkt binnen en buiten tennissen.
Voor informatie hierover kan je contact opnemen met tennistrainer Robin Schildwacht via schildwacht4@zonnet.nl of 06 – 51 33 95 12.