Trainingskamp voor pupillen en junioren bij Wierdense IJsclub

Sport & Vrijetijd

WIERDEN – Op de skeelerbaan van de Wierdense IJsclub WIJC waren vorige week, van maandag 23 juli tot en met vrijdag 27 juli, tenten te zien. Twaalf jeugd clubleden deden mee aan het eerste trainingskamp; er werd in eigen tentjes gekampeerd op het terrein. De bedoeling was om een kamp te organiseren voor de pupillen en junioren, waarbij alle soorten trainingen aan bod kwamen, die goed zijn voor een schaatser. DWZ skeelertraining, droogtraining en fietstraining. Door het aanhoudende bijzonder warme weer werd het programma behoorlijk bijgesteld en ingekort.

Skeeleren gebeurde direct na het ontbijt. Droogtraining werd vooral een natte boel met watergevechten en spelen onder de sproeiers, gevolgd door afkoelen bij het Lageveld, waar elke dag het zwemmen goed getraind werd. Dinsdag werd op de fiets een uitstapje naar Rijssen gemaakt, waar sinds kort een kom-baan is aangelegd. Deze is tweehonderd meter lang en in de bochten schuin aangelegd. Er werd schaduw gezocht achter de boarding, maar binnen een uur waren de meeste kinderen te moe van de warmte om nog door te gaan. Terug in Wierden werd in de avond in twee groepen gefietst op mountainbikes. Ook het MTB-parcours heeft last van de aanhoudende droogte. Flinke stukken met los zand maakte het erg lastig. Op de donderdagavond ging de oudere jeugd op de wielrennersfietsen. Het koelde al lekker een beetje af en een rode zonsondergang zorgde voor een mooie avond
Het zou een hele zwoele nacht worden met een temperatuur boven de twintig graden en direct na zonsopkomst zou het snel weer verder stijgen. Het idee voor een early-morning training werd geboren. De kinderen zagen daar de lol wel van in en kwamen om kwart over vier uit hun tent en het clubgebouw in. Daar even een beetje bij komen, maar het was toch wel echt vroeg. Een klein groepje heeft daadwerkelijk een hele training afgewerkt. Daarna weer snel de baan verlaten, want om half acht brandde je al de skeelerbaan weer af. Nog een waterballonnengevecht, spullen opruimen en nog even als afsluiting naar het Lageveld om te zwemmen en na de lunch zat het kamp er weer op.
Rectificatie Visionsport competitie 2018. In totaal behaalden acht WIJC¬-leden het podium, een geweldige clubprestatie. Goud voor DPF Maud von Pickartz, HPF Yari Venebrugge. Zilver voor HPE Lars Bremmer, HPD Ruben Kostelijk, DPC Laura Schepers, HPC Niels Stammis, HPA Maarten Geertman en JC Stijn Willegers.